0

Vorbe cu miere rostite de Tariceanu in cadrul Consiliului National al PSD

E clar ca DNA a bagat frica in toata clasa politica din Romania, dar la fel de clar e ca cei mai afectati sunt cei care fac parte din anturajul PSD. Prezent la Consiliul National al PSD, Tariceanu a tinut o cuvantare ce a dat un dram de speranta si mangaiere membrilor si alesilor PSD:

Trebuie spuse câteva cuvinte despre independenţa Parlamentului. În ultima perioadă am câştigat un bun de preţ şi anume independenţa justiţiei, dar nu voi admite, ca liberal, ca parlamentar şi preşedinte al Senatului României, ca acest lucru lăudabil să fie contrapus de o manieră neconstituţională cu diminuarea atribuţiilor Parlamentului. Parlamentul este independent în raport cu celelalte puteri ale statului.Parlamentarii votează propriilor convingeri, Parlamentul e singura instituţie a statului aleasă democratic, spre deosebire de executive şi puterea judecatorească, care sunt numite. Este casa care găzduieşte libertate de expresie. Nu e doar dreptul elementar şi constituţional al parlamentarilor, dar reprezintă responsabilitatea şi mandatul pentru a apăra valorile fundamentale ale democraţiei. Trebuie să asigurăm controlul reciproc al puterilor în stat.

Aplaudat la scena deschisa de membrii PSD, Tariceanu e prima voce importanta care incepe sa puna opozitie in mod deschis DNA-ului. In discurs, fostul premier al Romaniei victimizeaza Parlamentul si pune in lumina agresorului, DNA-ul.  Ce nu spune Tariceanu e ca senzatia de „prea multe” dosare penale si o relativa agresiune a DNA, vine pe fondul a foarte multi ani in care aceste dosare nu au putut fi trimise catre sala de judecata si ele au fost depozitate asteptand momentul oportun de a iesi la lumina. Acest moment a aparut la mijlocul anului trecut, cand frica de monopolizare a puterii de catre PSD a fost mai mare decat frica de a pierde un loc de munca. Basescu nu poate fi laudat si nici nu poate sa-si aroge meritele pentru independenta Justitiei. Banuiesc ca a tinut toate aceste dosare sub cheie pentru a putea jongla cu principalele partide si figuri politice din Romania, iar cand a fost clar ca partidul protejatei sale nu beneficiaza de sustinere prea mare in randul votantilor, procurorii din cadrul DNA au dat drumul la dosare.

Da, Parlamentul este „casa” ce gazduieste libertatea de expresie si doar pentru asta ar trebui sa aiba imunitate. Nimeni nu vrea diminuarea atributiilor Parlamentului, ci doar reducerea numarului de parlamentari si reducerea imunitatilor de care se bucura acestia.

Ponta ar trebui sa aiba grija. Tariceanu a invatat un pic de viclenie politica de la Basescu (chiar daca nu se ridica la rangul acestuia). Nu-l vad pe presedintele Senatului ramanand prea mult in cadrul unui partid atat de insignificant cum este PLR si este destul de posibil ca la un moment dat sa intre in PSD. Cuvintele dulci rostite de el in cadrul Consiliului National al PSD, au mangaiat multe urechi si si-a castigat ceva simpatizanti.

Sursa declaratii: gandul.info

Sursa foto: psd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.