0

Va casatoriti? Minim 3 copii sa faceti!

Cel putin asta este opinia Mitropolitului de Cluj, Andrei Andreicut (lipsa totala de inspiratie cand vine vorba de nume). Declaratia a fost sustinuta si de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

Sambata a avut loc in Cluj un „mars pentru viata” unde au venit peste 2000 de persoane spun organizatorii (in mod sigur cifra mult umflata – sau poate nu). Luat de val si puternic sustinut de pancarde inscriptionate cu „Nu avortului”, „Un copil e o bucurie” (mai ales daca-ti sparge ecranul la TV-ul cu diagonala mare), „Viata incepe in momentul conceptiei” si alte bazaconii de genul asta, Extrem de Fericitul Andrei se lanseaza intr-un discurs in care afirma ca  “ar trebui ca fiecare familie tanara sa aiba MACAR  trei copilasi – unul pentru tata, unul pentru mama şi celalalt pentru biserica si pentru tara“.

In primul rand: te-n lampa cu “unul pentru biserica”. Nu avem destule sutane? Sau asa mai avem motiv sa mai construim cateva biserici, ca nu e destul ca suntem pe primul loc in Europa la biserici pe cap de locuitor. Pentru asta, mitropolitul primeste de la mine vizualizare unui deget mijlociu cu fundita chiar.

In al doilea rand: asta stie cat costa sa oferi o viata decenta unui copil? Sunt sigur ca stie, dar atata vreme cat ai resurse financiare mai reduse pentru fiecare copil, educatia va fi mai slaba si astfel va fi masa de manevra si de muls mai mare pentru biserica. Trebuie sa-i dai bisericii ce e al bisericii: stie sa faca planificare pe termen mediu si lung.

In al treilea rand: unul pentru mana si unul pentru tata? Neneee, ai cazut in cap cand erai mic?

In mare sunt pentru scaderea ratei de avorturi, dar scaderea acesteia sa vina pe fondul cresterii folosirii de metode contraceptive. Daca biserica tot vrea sa contribuie la cresterea natalitatii in Romania, poate tine slujbe de educatie sexuala, sa blameze puternic avortul, iar la final sa dea prezervative gaurite si aspirine in loc de anticonceptionale. Daca asa ceva e prea dur, atunci poate oferi ajutor financiar substantial pentru acoperirea cheltuielilor de educatie a copiilor, de la gradinita pana la facultate. Like that`s gonna happen!!!

Inca odata, biserica dovedeste ca nu este conectata la realitatile din tara noastra, sau pur si simplu nu ii pasa. Nu vrea sa priveasca la familiile care toarna copii pe banda rulanta si care traiesc mult sub limita subzistentei. Ce conteaza ca acei copii au fost adusi pe lume pentru a trai chinuiti, iar lipsa unei educatii ii va determina ca la maturitate sa toarne la randul lor copii perpetuand un cerc vicios?!

Sursa foto: Agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.