0

NO SMOKE FOR YOU

A trecut astazi de Senat o lege ce interzice total fumatul in spatiile publice. Din nefericire, aceasta lege se aplica doar in cazul institutiilor statului, centrale si locale, in unitatile de invatamant si in unitatile sanitare de stat si private. Se pare ca mai e nevoie de multa vreme pana vom avea o lege aspra cum e in multe tari occidentale, lege ce interzice fumatul inclusiv pe strazi, parcuri etc.

Eu unul, ca si fumator ocazional si uneori inrait, apreciez totusi ca se ia initiativa in limitarea interactiunii dintre fumatori si nefumatori. La urma urmei, nefumatorii nu trebuie obligati sa suporte viciile altora. Totusi, aceasta lege si-a gasit si un inversunat critic si opozant in persoana senatoarei PC, Cristiana Anghel. Aceasta a facut cateva declaratii cel putin amuzante si ca orice cretin adus la conducerea tarii, isi da singura cu tesla-n c …. aaa, nu are ce trebuie ca sa foloseasca tesla. Fiti antena la ce zice:

Am şi eu o întrebare, pentru dragii mei colegii care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o iniţiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea? Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza ţigării, fac stare de sevraj şi de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, şi trebuie să mă duc să fumez?

Alooooo, doamnaaaaa, daca eu beau de nu ma mai tin pe picioare, alaturi de alte 50 de persoane care fac concurs cine da primul la rate, iar in mijlocul nostru e o persoana ce bea apa plata, sunt slabe sanse ca ea (persoana cu apa plata) sa moara de cancer.

Tot ea completeaza cu:

Dacă stai zece ore în această instituţie, sunt zile când am stat şi 12, sunt zile în care am stat foarte puţin, unde să fumez? Chiar nu pot să am un loc amenajat într-o instituţie publică, unul mic, să fumez o ţigară, pentru că (…), atunci când devii dependent de tutun, e tot un fel de drog. Nu poţi să omori un om cu această lege. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!

Gura pacatosului adevar graieste. Pai doamna cu minte fara de circumvolutiuni, daca tigara e un drog, atunci de ce nu faceti o lege care sa introduca tigarile in ilegalitate? Ma intreb cati bani a primit de la producatorii de tigari pentru a impiedica trecerea de Senat a acestei legi (30 de voturi impotriva s-au numarat).  Mai jos aveti un clip in care puteti vedea pana unde ajung companiile producatoare de tigari in a-si proteja afacerile.

Sursa declaratii: www.gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.