0

Vin europarlamentarele – incolonarea la vot

Alegerile europarlamentare nu se bucura de cine stie ce suport. Dar asta nu e o problema ce tine doar de tarisoara noastra, ele fiind privite mai mult ca un sondaj chiar si pentru democratiile reale de afara. Totusi, sa fii europarlamentar e un post la care multi aspira. Nu de alta, dar ai un salariu bun si “lucrezi” in strainatate fara a-ti rupe oasele. Parlamentul European este in opinia mea totusi o risipa de bani a platitorilor de taxe, legile promovate de aceasta institutie fiind in general de rasul curcilor – nu stiu cum se vad in celelalte tari europene. Dar chiar si asa, e o sursa buna de a ne face de ras trimitand acolo tot felul de feţe  triste si agramate (EBA cel mai bun exemplu). In acelasi timp e o institutie numai buna unde sa vii si sa arunci cu excremente in imaginea propriei tari. E locul unde poti striga in gura mare ca are loc o lovitura de stat cand esti in opozitie, sa strigi in gura mare ca cei din opozitie sunt toti niste hoti, locul unde poti sa te plangi ca ceilalti nu te lasa sa te joci cu jucaria lor. Trist si deosebit de enervant faptul ca cei trimisi acolo ca reprezentanti ai Romaniei nu fac front comun pentru a reprezenta interesele tarii noastre, asa cum fac reprezentantii celorlalte tari. Dar asa suntem noi – prea ocupati sa ne razboim intre noi.

In fine … In curand incepe campania electorala si au inceput sa apara afisele si sloganurile candidatilor. Momentan am vazut cateva de la PNL si PDL.

PDL mizeaza pe sloganul “Europa in fiecare casa”, iar afisele lor par reclame pentru o agentie imobiliara.

PDL afis PDL afis 1 Monica Macovei afis

 

 

 

 

 

 

PNL s-a dat peste cap si printr-un brainstorming facut la betie si poate ceva substante halucinogene au venit cu sloganul “Eurocampionii”. Aflam astfel ca Norica Nicolai este “EuroCampiona demnitatii romanilor” (aici pot pune cateva cuvinte gen: lol, no shit, wtf) si va lupta si din genunchi pentru concedii de maternitate marite si platite integral, drepturi egale pentru romani in UE (wow) si chiar eliminarea violentei la adresa femeilor. Bravo Norica, tine-o tot asa!

Adina Valean ne impresioneaza chiar mai mult fiind “EuroCampiona tarifelor scazute la roaming in UE”. Asa-i ca nu v-ati asteptat la asta?! Tot ea ne anunta ca datorita ei (sic) romanii au economisit peste 1 miliard de euro la facturi. Faina suma si o sa am grija sa-i multumesc cand o sa-mi permit sa fac concedii in strainatate. Tot ea ne asigura ca va face tot posibilul sa fim primiti in Schengen. Chiar sunt curios cum va face asta, tinand cont ca deciziile nu tin de PE ci de guvernele care sunt parte a spatiului Schengen.

PNL afis Norica Neculai afis Alina Valean afis

 

 

 

 

 

 

De-abia astept sa vad si alte afise electorale pentru a vedea cu ce se lauda si ceilalti.

Sursa foto: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.