1

Taxam si gandurile?

taxe si impozite

Ma gandeam acum ceva zile la raspunsul dat de Ponta celor de la AmCham (American Chamber of Commerce in Romania) cum ca taxele din Romania sunt mai mici decat in America, iar in Europa, poate doar Bulgaria le are mai mici (taxele care este). Americanii criticau noile taxe bagate pe gat, cum ar fi cele pe “constructii speciale”. Practic taxele pe constructii speciale vor afecta companiile de comunicatii, energie etc. Ei vor trebui sa-si scoate parleala cumva, deci ghiciti cine va plati noile taxe in cele din urma?

Centura Craiovei

Centura Craiovei

Apoi se maresc accizele la combustibil – cica pentru finantarea autostrazilor. No pa bune?! Si banii aia care stau si se uita lung la noi din conturile UE? Dar e mai greu de lucrat cu aia, ca nu se stie niciodata cand vine control de la UE si gasesc nenorocitii de acolo nereguli, iar apoi statul roman este nevoit sa returneze banii. Dar merge si asa … ce daca o intreaga autostrada devine nefunctionala pentru ca nu s-au gandit ca niste ursi vor dori sa traverseze? Ce daca soseaua de centura a Craiovei are in mijlocul ei un stalp de electricitate?

Senzatia de sufocare din cauza taxelor este extrem de prezenta, pentru ca numarul lor este imens si este foarte probabil sa scapi din vedere una, iar atunci esti mancat. Amenzi garla fratioare ca faci evaziune.

In curand vei plati impozit in caz ca detii o umbra proprie si personala. Daca nu ma credeti, va sugerez un articol de pe gandul.info. Un olimpic la pian de vreo 12 ani, a primit somatie de la ANAF Iasi, pentru plata unui impozit de 13 lei. Copilul sustinuse un concert de pian in care castigase 400 lei. Halal mod de a sprijini performanta. E vina lui ca nu si-a tras un nume gen copilul minune – ah, la naiba … asta e deja luat, iar respectivul in mod sigur nu primeste somatii de la ANAF … e la zi cu toate impozitele.

Pe final, hai sa radem cu lacrimi (sau sa plangem?!):

Pe de alta parte, eu sunt ales de romani. Si trebuie sa-mi fac datoria fata de romani in primul si in primul rand” premierul Romaniei, Victor Ponta.

Hai sictir!!!

One Comment

  1. nu stiam aia cu stalpul din mijlocul centruii, dar acum daca baiatul a castigat niste bani declarati de oricare dintre parti, atunci mi se pare normal sa se platesca taxele si impozitele ca intr-o orice tara obsnuita, acum este problema guvernarii din acea tara ce se intampla mai departe cu banii, cum sunt ei cheltuiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.