0

Schengen?! No pa bune

schengen-romania

Evident, asa cum ne`am obisnuit de ceva vreme, presidentia si guvernul incearca sa si-o traga unul altuia de fiecare data cand se iveste ocazia. Logic ca in incercarile lor, cei care se simt cu onoarea luata si raman cu un mers mai cracanat si dureri la posterior, e poporul roman, dar asta e o cu totul alta discutie.

Schengen`ul e acum motiv de dat la gioale. Intr`o declaratie, Titus Corlatean (uf, de nu l`as bate pe asta cu prosopul ud cat e ziua de lunga – si nu o zic intr`un context sexual), a declarat ca la urma urmei, daca suntem refuzati din nou de membrii Schengen, putem trai lejer si fara sa aderam la aceasta organizatiune. Baselu`, pro-europeanul regasit, a simtit miros de galceava si a facut ce stie el mai bine: apoi daca e bal, bal sa fie. Si uite asa incepe o noua lupta intre cele doua palate (Cotroceni si Victoria), folosindu`se catapulte cu incarcaturi verbale.

De aceasta data insa, trebuie sa acord Cezarului ce e al Cezarului. Intr`adevar, putem trai si fara Schengen. Sigur, vom pierde ceva mai mult timp la granite, iar prin aceasta prisma si companiile care fac afaceri cu si in Romania vor pierde bani, dar la urma urmei pana mea: ne`o tragem noi acasa si singuri, dar ii lasam si pa aia de afara sa ne puna capra?

Nu spun ca nu au si aia dreptatea lor. Pana mea, eu sa fiu neamt din nascare (si la naiba ca nu sunt), parca tare nu as da drumul la romani in lume fara sa fie controlati. Totusi, regulile nu se pot schimba in timpul jocului. Pentru a adera la Schengen ni s`a spus: trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii tehnice … Aceste conditii sunt indeplinite inca din 2011. Prea tarziu s`au ganditi prostii de dincolo ca degeaba avem granitele dotate, daca de echipamentele alea sta rezemat vamesul roman, care pentru contributia de 50 euro, “uita” sa le porneasca.

Consider ca de asta data, Corlatean a facut ce trebuia … la urma urmei si aia de afara or sa piarda bani, nu numai noi. Oricum, la cati bani s`au pierdut prin Romania pana acum, astia or sa fie mizilic. Si pe mine unul nu m`ar deranja ca in loc sa prezint la vames cartea de identitate, sa`i dau pasaportul. Pana mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.