0

Galceava orbilor: Romania vs Anglia

romanians-to-be-banned-from-uk-drastic-measure-that-raises-tensions-in-the-european-parliament-171439Astazi mi`am petrecut mai bine de jumatate de ora citind comentariile la un articol din The Independent vis`a`vis de campania pe care a lansat`o Gandul. Jumatate de ora in care am citit cum britanicii ne critica, ne privesc de sus.

Au dreptate 100%. Puteti sa ma injurati cat vreti, dar le dau dreptate. Mi se pare logic sa vrea ca in tara lor sa intre doar persoane si natii pe care ei le doresc. Sigur, e deranjant sa afli ca ei ne vad pe toti ca pe niste hoti, dar hai sa fim seriosi: in mare parte au dreptate.

Ce iti sare in ochi este si va fi mereu raul. Nu ai sa`l vezi pe omul ala cuminte care vinde ziare la colt de strada, ci il vei vedea pe cel care a aparut in ziar ca a dat in cap si a violat o batrana. Ei ii vad pe romani exact cum ii vedem noi pe tigani. Adica stim ca nu toti tiganii sunt la fel, adica mai sunt si care muncesc, dar cum vedem unul cum scoatem furcile si facliile si incepem sa`l alergam ca pe un Frankenstein.

Sa nu uitam ca si in ziarele noastre moldovenii au fost criticati spunandu`se ca toti sunt niste recuperatori si au venit aici sa bata pe unii sau pe altii. Am criticat chinezii ca au venit aici ca sa`si impuna triadele sau mai stiu eu ce alte cacaturi de genul asta.

In mare suntem si noi exact ca britanicii si e dreptul lor sa ne refuze in tara lor daca asta vor. Daca vrem o tara ca a lor, poate ar trebui sa incepem sa facem niste schimbari in tara noastra, nu credeti? Poate ar trebui sa muncim mai mult aici si sa nu ne gandim mereu la ce am putea baga in buzunar inainte sa plecam acasa. Asa suntem obisnuiti … cei mai multi dintre noi nu se simt bine daca nu pleaca acasa cu macar un surub in buzunar. Probabil nu ii trebuie, dar e absolut necesar sa plece cu ceva in plus. Doamne fereste sa faca ore suplimentare pentru acel plus.

Un istoric roman a povestit odata ce spuneau nemtii in timpul celui de`al doilea razboi mondial. “In Romania, pamantul fura”. De la ce vine asta? Trecand dincolo de ororile pe care le`au facut in razboi, soldatul neamt era civilizat. Adica omul se spala inainte de masa, si se spala cu sapun chiar si pe fata. Cand faceau asta, logic isi dadeau ceasurile jos, ceasuri ce erau furate de soldatii romani cand nemtii erau plini de spuma pe fata. Eram asa buni la furat, ca nemtii credeau ca pamantul le fura ceasurile.

Ne`am schimbat de atunci, dar in mai rau. Hotia este ridicata la rang de politica, iar noi stam cu capetele plecate si mai incercam sa furam si noi cate un surub din cand in cand. Nu`i mai criticati pe englezi. E dreptul lor sa nu ne vrea in tara lor.

Si ca sa nu spuneti ca vorbesc ca sa ma aflu in treaba, urmariti scenata celor de la Cronica Carcotasilor. Dincolo de orice gluma zace un sambure de adevar.

https://www.carcotasii.ro/faze-tari/olimpiada_258.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.