0

Sa-i scoatem de-acolo ca-s “celebri”

Nu pot critica televiziunile comerciale ca vin cu tot felul de emisiuni de rahat, ca pana la urma astea aduc rating si implicit bani. Oh wait … ba pot. Contribuie din plin la cresterea masei de dobitoci ce ocupa Romania. In apararea lor nu e ca si cum au descoperit ei focul, ci e o chestie globala. Aici vine partea in care apare teoria conspiratiei: cu cat privitorii sunt mai dobitoci, cu atat le bagi pe gat mai multe produse.

In fine. Astazi priveam cu surprindere ecourile starnite de noua emisiune de pe ProTV intitulata “Sunt celebru Scoate-ma de aici!” Am vazut promo-ul si a fost indeajuns in a-mi face o parere si, pentru ca am blog, nu am de ce sa nu o exprim (mai ales ca articole sunt putine pe el, iar cititori si mai putini).

Este o noua emisiune ce promoveaza dezumanizarea, umilirea unor persoane ce sunt platite cu un pumn de bani sau o farama de celebritate. Privitorii vor sta captivati in fata TV-ului, cu ochii beliti, cu spume la gura si in culmea orgasmului la vederea tratamentelor la care sunt supuse “vedetele”. Este in natura umana ca umilinta altora sa provoace placere privitorului, poate in mod inconstient uneori. Ce ma dezamageste pe mine e faptul ca am vazut persoane pe care le consideram inteligente ridicand in slavi emisiunea. De ce oameni buni? Ce e atat de extraordinar sa umiliesti in fata a milioane de privitori niste personaje care spera ca vor reveni la celebritatea avuta candva, sau vor deveni celebri in urma emisiunii.

Si hai sa vorbim de “celebritatile” prezente in emisiune. Vorbim de un Traistariu care dupa Eurovision, singura chestie celebra la el a fost cresterea parului mai mult sau mai putin uniform. Vorbim de o Gina Pistol care probabil ar face orice pentru un ban in plus. Vorbim de “faimoasa” Ruby, care a devenit ”celebra” pentru ca a cantat fara chiloti la TVR. Vorbim de un Morosanu care … acumpe bune, ce dracu sa spui vis-à-vis de el?! Si mai sunt si altii pe care ar trebui sa-i caut pe google ca nu stiu ce fac si cu ce se ocupa. Astea sunt celebritatile din Romania? Nu am TV de 2 ani si nu pot spune ca ii simt lipsa, ba din contra, consider ca am salvat cativa neuroni de la sinucidere. Si daca tot aveti ochii lipiti de TV, va sugerez eu doua emisiuni la niste post pe care il aveti in lista. Ora Regelui, sambata, la ora 15, pe TVR 1 si emisiunea lui Guran, tot pe TVR 1. E posibil sa aflati chestii educative si mai interesante din emisiunile astea decat intr-o emisiune unde cineva este pus sa manance viermi.

E un articol scris in pripa,la ora 00.22, deci cer ingaduinta daca si lasa impresia ca e scris in miez de noapte, dar sper sa prindeti esenta acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.