0

Huooo, iar suntem discriminati!!!

La naiba, mereu trebuie sa fim discriminati. Noi, care suntem painea lui Dumnezau. Noi, care suntem niste oameni harnici si destepti. Britanicii sunt pur si simplu niste oameni  rai, gelosi si dincolo de toate discrimineaza pa toti si pa toate care nu-s de-ai lor. Channel 4 din GB a facut un documentar intitulat “The romanians are coming”. Titlul m-a amuzat si nu pot spune ca nu e inteligent ales, mai ales daca urmaresti Game of Thrones. Evident, pentru a cata oara (?!) ne-au facut de toata bafta, prin prezentarea unor RRomani ce mustesc de inteligenta, cu o dantura perfecta si un ten imaculat de ar face si un albinos sa priveasca cu surprindere. Din nou, o minoritate in Romania (desi la cat de rapid se inmultesc, nu vor mai fi o minoritate mult timp) devine reprezentativa pentru o intreaga tara. Din nou presa romaneasca vuieste, arunca cu noroi in englezi si trec pe romani prin detergent si inalbitor, astfel incat devenim cu totii imaculati. Noi suntem primitori, nu discriminam, doar ceilalti sunt rai, in cazul de fata, britanicii. Tin minte un episod ce a avut loc acum ceva ani in Bacau. O fabrica de confectii a adus femei din China sa lucreze acolo. Au fost proteste destul de insemnate cu slogane gen: chinezii ne fura locurile de munca, sau vrem sa muncim la noi in tara, sau nu chinezilor. Suna cunoscut? Partea trista e ca acei chinezi au plecat mai ales in urma presiunii la care erau supusi, iar romanii evident ca nu au dat doi bani pe locurile alea de munca, nu de alta dar erau prost platite, asa cum se intampla in general in industria textila.

Sigur, nu e placut sa fii discrimant, sa fii privit de sus. Ba chiar e enervant si poate chiar iti vine sa stergi pe jos cu cate unul, dar in final asa e natura umana. Daca nu ma credeti, ganditi-va la perceptia pe care majoritatea romanilor o au vis-à-vis de moldovenii de peste Prut, sau vis-à-vis de ucrainieni. Sunt considerati prosti, infractori, recuperatori, saraci etc. Sincer, sper sa apuc ziua in care salarizarea din Romania va fi indeajuns de atractiva pentru a atrage oameni din alte tari in cautarea unei vieti mai bune. Sa vedem atunci cat de primitori sunt romanii (NOT). Mai jos aveti documentarul Channel4.

PS: M-a amuzat de teribil comentariul unui personaj care intrebat ce parere are vis-à-vis de femeile din Anglia, scoate niste bani si spune: I`m taking this to fuck them. PRICELESS!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.