0

Presa sportiva sau “Da click sa vezi cu ce bunaciune s-a cuplat …”

Se intampla (din ce in ce mai rar) sa dai peste articole sportive scrise la obiect, cu informatii si argumente. Din nefericire totusi, in aceasta perioada a existentei noastre, majoritatea articolelor sportive si nu numai se bazeaza doar pe evenimente negative sau pur si simplu pe zvonuri sau speculatii din viata personala a vreunui personaj din viata publica. Astazi voi da cu lopata doar in presa sportiva. Cele mai citite site-uri de profil sunt GSP si ProSport.

GSP-ul nu il mai accesez de multa vreme din cauza graficii incarcate, a emoticoanelor puse in titlu si pentru ca vocile din mintea mea imi spun: e naspa, e naspa, e naspa, e naspa.

ProSport-ul inca il mai accesez, are o grafica relativ ok, dar articolele pot fi descrise acum ca fiind de-o tabloidizare totala, tip “Click”.

De ceva vreme insa, mi s-a pus pata pe ProSport. As fi putut trece peste articolele jenibile scrise de vreun “ziarist” ce lucreaza part time la ei si full time la CanCan, ori Click sau poate Libertatea, dar nu pot trece cu vederea articolele ce in mare incita la violenta, ura, etc. Un prim articol l-am sesizat in octombrie 2014, cand urma ca nationala noastra de fotbal sa joace cu nationala Ungariei. Cu ceva zile inainte de meci, a aparut un articol cu un text gen “Aroganta maxima a ultrasilor maghiari la adresa romanilor” . Textul nu este identic, dar cam asta spunea in mare.  Din nefericire nu am mai gasit articolul respectiv. Facusem un print screen la un moment dat, dar mi-a picat hardul si nah … dovada pierduta.

UntitledAcum cateva zile apare un nou articol, cu un baiat ce a jucat la Dinamo, iar acum s-a transferat la FCSB (fosta Steaua – cei de la ProSport se incapataneaza sa scrie tot Steaua). Sincer, cum nu mai sunt de multa vreme microbist, spun cu mana pe inima ca habar nu am cine e respectivul. Ideea e ca cei de la ProSport vin cu un titlu care nu face decat sa inflameze spiritele celor cu creiere mai netede care nu sunt putini si in general fac parte din galerii. Titlul este: Gesturi greu de iertat! VIDEO: Cum reactiona Tucudean cand era chemat de dinamovisti sa injure Steaua

In mod evident articolul nu este semnat si teoretic intreaga redactie ProSport este raspunzatoare pentru el. Probabil ca multi suporteri nici macar nu stiau ca jucatorul Tucudean facea gesturi de genul, sau pur si simplu li s-a sters din memorie. Sa zicem ca un nene cu opt clase, cu un creier atat de neted incat ar pune oamenii de stiinta in incurcatura, suporter al echipei FCSB citeste articolul, reuseste sa vada si clipul, iar apoi, cu prima ocazie, ii da in cap lui Tucudean. Ar putea cei de la ProSport sa fie facuti raspunzatori pentru acest act? Chiar si prin simpla publicare a articolului ar trebui sa fie cercetati pentru instigare. Inteleg libertatea de expresie, dar asta nu inseamna ca putem face chiar orice, doar pentru ca putem. Astfel de articole denota doar lipsa de profesionalism. Ce merita oare cel care si-a dat acordul pentru publicarea acelui articol? Sau cel care si-a dat acordul pentru un articol ce inflama si mai mult spiritele inaintea meciului Romania – Ungaria, cand stim cu totii ce s-a intamplat?!

De astazi renunt si la ProSport ca sursa de informare sportiva. Cei mai profesionisti par cei de la Digi. Sper ca nu vor ajunge si ei la stadiul de tabloid sportiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.