7

Metrorex si greva

metrou-bucuresti

Numai bucurestean sa nu fii zilele astea. Mijlocul de transport in comun cel mai folosit, metroul, intra de astazi in greva pe perioada nederminata. Ai spune ca cer conditii mai bune de munca, modernizarea metrourilor. Dar nu … intru`cat traim in Romania se cer mariri de salariu si nu cu oricat ci cu nu mai putin de 20%. Adica este evident ca tara o duce bine, economia e beton, guvernul e stabil si peste tot curge numai lapte si miere. De ei am uitat saracii. Bine ca ne`au atras atentia. Chiar pe ei ii scapam din vedere.

Nu vreau sa fiu rautacios sau insensibil. Adica ii cred ca o duc rau, dar da`o dracului de treaba. E criza fratilor. De unde dracu sa se mai scoata bani? Sa mai imprumutam bani cu dobanzi covarsitoare, doar pentru a le plati lor salariile? Foarte bine. Sa ramana inchis, pe o perioada nederminata. Sigur ca circulatia in Bucuresti are sa fie si mai nebuna decat este, dar sunt curios ce or sa faca cand o sa inceapa purandeii sa zbiere de foame, sau bancile sa`i evacueze din case pentru neplata datoriilor. In mod sigur ei se vor intoarce in genunchi. Intre timp guvernul vrea sa declare greva ilegala in instanta. Le urez succes.

O chestie care mi se pare ciudata. Greva a fost declansata cu cateva zile inainte de alegeri. Liderul sindical este membru  PSD. Sindicatul are o firma ce administreaza spatiul publicitar de la metrou. Ce vad eu aici este incercarea PSD de a introduce putin haos inainte de alegeri. Nu tin cu PDL si cu marinarul, dar sa faci magarii de genul asta, in perioada asta mi se pare strigator la cer.

7 Comments

 1. Ma gandeam azi in drumul meu de 63 de minute de mers pe jos pana la birou, ca europenizarea asta chiar ne-a deschis mintea, acum ne stim drepturile, intelegem politica intr-o oarecare masura, si ce e mai important, AM INCEPUT SA SIMTIM MINCIUNA. Nu mai merge, ii deconspiram repede; ei cred ca se joaca, noi ii citim si ii scarbim. Cand o veni vremea ca si politicienii sa se destepte si sa vada in ce tara traiesc? Nu mai suntem prosti demult, domnilor, nu ne mai furati, nu ne mai manevrati ca va paste puscaria si linsajul public! Merg la vot ca sa dau cuiva votul meu, nu sa il aranjeze ei pentru mine. Sper ca si voi la fel.

 2. dupa ora 16 o sa ne putem misca …. ca sa ne calcam in picioare :))
  ca atunci o sa mearga metrourile … da si eu inteleg ca o duc greu, dar nu sabotezi in halul asta tot ce e in jurul tau ! sunt oameni care circula doar cu metroul ca asta le e ruta … aia ce fac ? nu se mai duc la munca ca fac astia nazuri ?
  macar daca nu ar fi atat de lacomi si egoisti.
  traim in romania si asta ne enerveaza tot timpul !

 3. @LauraT bine te`am gasit printre cititori. Sigur … simtim minciuna. Problema este alta. Chiar daca o simtim, o si acceptam. Sper ca aceasta mentalitate sa se schimbe, pentru ca aceasta acceptare e mult mai periculoasa decat minciuna in sine.
  @flaiu bine te`am gasit si pe tine printre cititori. Salariul mediu net la Metrorex este de 2600 lei (cel brut fiind de 3600 lei). Mie imi pare rau ca bucurestenii sufera pentru ca angajatii Metrorex se lasa manipulati de domnul Ion Radoi, fost senator PSD intre anii 2004-2008, actual lider sindical la Metrorex.

 4. da, adevarul e ca e aiurea cu metrorexu`. in ultimii doi ani au avut parte de 2 mariri salariale: una de 23% in 2008 si inca una de tot 20 si ceva prin 2007. e chiar de cacat faza si desi nu il agreez deloc pe nea` berceanu, ii dau dreptate si cred ca cei de la metrorex ar trebui sa mai iasa la “suprafata”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.