2

Ei cu ei, noi cu noi

singur in ploaie

Afara ploua.  O ploaie de aia ciudata, de parca`ti picura si`n suflet. Durerea de cap persista. Ah … ce mod grozav de a incepe saptamana. Handsfree`ul intra in actiune, rockul incepe sa`mi bubuie timpanele, incep sa ma simt mai bine. Cu greu imi pun laptop`ul pe umar, impreuna cu un sac de ganduri ce ma apasa si o iau spre munca.

Sapca trasa pe ochi, ploaia incita la ganduri negre si o senzatie cum ca as fi privit ma apasa. Arunc o privire peste umar si`l vad … imi urla “De ce le e frica nu scapa”. Un zambet amar imi scapa spre coltul gurii amintindu`mi de o chestie facuta de rezistenta “De prosti – de aia nu scapam”. Dupa cateva minute acelasi personaj se gudura spre privirile mele “Basescu pentru Romania”. Mda … am fost prost odata, dar  tampit nu sunt.

Un alt personaj fuge dupa mine. E agatat de stalpii de la E-ON(OFF). Proasta asociere. Incearca sa ma imbie cu fraza “Invingem impreuna”. Grabesc pasul pentru ca deja sunt in intarziere. Totusi ii spun ca nu pot lupta alaturi de el. Sunt prea ocupat cu propria lupta pentru supravietuire, chirie, intretinere. Ii citesc dezamagirea, stiu ca nu intelege ce vreau sa spun si imi pare rau pentru el. A fost aruncat intr`o lupta prea mare, iar el este prea mic.

Acum nu pot decat sa sper in “Romania bunului – simt”, pentru ca inainte de toate avem nevoie de bun – simt, iar restul vine de la sine.

2 Comments

  1. Rationamentul tau e corect. Din pacate, bunul-simt nu poate lupta cu nesimtirea, lacomia, sa nu mai zic crima. Trebuie unul nenorocit ca si ei… Un om decent e calcat imediat in picioare – vezi Emil.

  2. veone bine te`am gasit printre cititori. In primul rand, daca te referi la Emil Constantinescu am de spus urmatoarele
    1. Constantinescu a ratat cu brio normalizarea Romaniei. La inceputul mandatului sau romanii erau foarte dispusi la concesii majore … s`a ratat o mare sansa.
    2. Am urat discursul lui de la Timisoara cand a spus ca trebuie sa lasam trecutul in urma, sa iertam si sa privim spre viitor. Ca sa putem privi in viitor trebuie sa intelegem trecutul, ori noi inca nu am vazut in justitie vinovatii pentru mortii de la “Revolutie” si nici adevaratii orchestratori ai mineriadelor din anii `90. Nu a avut curajul pe care l`a afisat in campanie, curaj pentru care a si fost votat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.