5

Amenda 1000 lei

dosare1

Cam asa functioneaza treburile in Romania. Ca director al unei firme mici sau medii, trebuie sa fii cu ochii pe TV. Daca se anunta ca nu mai sunt bani de pensii, asteapta`te la controale fiscale, ITM`ul, pompierii etc. In preajma alegerilor este identic. Ies la strans bani angajatii statului. Stie orisicine care are o firma, ca este imposibil sa fii cu actele la zi si sa mai fie si corecte. Idiferent cat de bine sunt facute, ceva tot vor gasi. Apoi vine replica: Eh … hai ca`mi sunteti simpatic, va dau amenda doar 1000 lei. Stiti in fapt ar trebui sa vad dau cam 7000 mii, dar de data asta ati scapat.

Stiu pe cineva care avea actele la zi. Dar domnu` din spatele biroului arunca o privire pe hartii si intreaba daca actul cutare il are. Evident ca omu nu a auzit de respectivul document. Suna la contabil, habar nu are. Vine si raspunsul … pai vedeti, legea a fost adoptata acum o saptamana. Bagi mana in portofel si scoti cei 1000 lei, ca nu ai ce face.Aceeasi faza a patit si firma la care lucrez. Cu vreo luna inainte de alegerile pentru Parlamentul European, vin domnii de la fisc pentru control contabil. Dupa 2 saptamani de stat intre hartiile noastre, ne spun ca cei 60.000 lei ce trebuie sa`i recuperam din TVA se vor constitui amenda pentru nu stiu ce inadvertente. Poti sa`i contrazici?! Nu. Trebuie sa le si multumesti ca au fost draguti ca nu ti`au dat si o amenda peste. E de mirare ca iti vine sa`ti bagi picioarele si sa emigrezi, sau sa zambesti ironic cand vin si`ti spuna sa te intorci in Romania pentru a`ti deschide o afacere aici!?

5 Comments

 1. Cel mai simpatic e cand vin baietii si iti spun “nu conteaza ca aveti actele in ordine ca noi amenda tot va dam”. Ca doar de aia au venit…

 2. Problema reala a fost ca ati cerut rambursarea de TVA. Este stiut ca cei care fac acest lucru se pomenesc cu controale pe cap.

 3. @dinu – precum spuneam … e imposibil sa fii in regula 100% … o hartiuta sau chitanta tot nu ai sa o gasesti
  @mihai – pai legislatia spune ca era dreptul nostru sa facem asta :)) … bine, dar ai ai dreptate din pacate

 4. cel mai usor e sa-i bagi in “tati boalili” cu plangeri la minister si actionarea lor in instanta de oricateori iti iei amenda aiurea. Amenda nu se considera valabila daca este atacata in instanta. E stres putin pana te obisnuiesti. Daca insa el pierde un proces isi risca locul de munca sau promovarea. Seful lui la fel o sa fie putin speriat si o sa incerce sa dea la pace punand firma pe lista gri. In general oamenii se complac deoarece se umbla cu magarii pe ambele parti.
  Chestia cu TVA-ul am mai auzit-o. Da lasa ca iese candidatul presedinte si rezolva.
  Cum care candidat? Cel mai bun!

 5. uite de asta nu m-am facut eu contabila…desi toata pregatirea mea zice “ca contabila ar trebui sa ma fac!!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.