2

Laptop vs desktop

De vreo 2 ani incoace se bate moneda ca in curand desktopurile vor fi inlocuite de laptopuri. Eu unul nu am fost deacord cu afirmatia asta. Adica in mod sigur peste ceva vreme asa va fi, dar nu foarte curand. Si totusi e posibil sa ma fi inselat. Da, eu sa ma insel … pare atat de imposibil si totusi.

Un producator tine sa`mi demonstreze posibilitatea ca eu ma insel. Asus vine cu generatia N de laptopuri, axate mai mult pentru a oferi o experienta multimedia cat mai apropiata de cea a unui desktop. Unul care bate la fund concurenta in categoria sa de pret este Asus N53SN. Pe mine personal m`a dat pe spate sistemul audio, unul cu mult peste orice am pus mana pana acum. Claritate cat cuprinde si nu o sa ai probleme cu zumzete cand ai sa dai la maxim. E chiar grozav. Dar nu vine numai cu asta. Vine si cu noua generatie de procesoare Intel Core i7. Daca e sa mai adaugam plusuri, putem adauga placa video cu 2 giga memorie dedicata, 4 giga RAM memorie, care poate fi dusa pana la 16 giga. Deci programele grafice, jocurile nu`i vor chinui deloc muschii. Cei de la Asus au avut grija de asta, l`au dopat indeajuns. La momentul asta, acest Asus e un fel de Duracell pe langa bateria 777 care reprezinta al meu desktop.

Nu o sa va bat la cap cu prea multe detalii tehnice, dar o sa va mai spun unul … are un port USB 3.0. Adica rata de trasfer creste de vreo 10 ori fata de un USB obisnuit, cel 2.0 Daca as avea bugetul disponibil pentru un laptop din categoria asta, fara indoiala N53 ar fi alegerea mea. Dar cum nu am, o sa trag aer in piept, o sa scap un oftat si am sa caut printr`un magazin online ceva mai apropiat de posibilitati si ceva mai indepartat de chestii ce`mi obsedeaza visele.

Ca si fapt divers … vine cu webcam de 2 MP. Asa o sa te vada mai bine dupa caz, prietenul sau prietena cand incingeti vreo sesiune video pe messenger.

P.S. Microfonul incorporat e chiar fidel – just saying.

 

Articol publicitar

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.