5

Eutanasierea cainilor

Imi plac cainii extrem de mult. Mai putin cei de talie mica. Eu nu ii plac, ei nu ma plac. In fapt, de fiecare data cand am fost muscat de caini (adica de 2 ori), au fost coltii unor potai mici.

Mi s`a atras atentia recent cu o fraza gen “esti de acord cu eutanasierea lor?!?!” Sigur ca sunt. Categoric. ABSOLUT (nu vodka).

Nu consider ca asta e o lipsa de umanitate din partea mea, ba din contra. Consider ca e mai bine sa fie adormiti, fara chinuri, decat sa moara loviti de masini, sa moara de foame/sete, otraviti de imbecili, sa moara de cald sau de frig. Nu inteleg tevatura pe care o fac asociatiile pentru protectia animalelor. Daca le plac atat de mult, sa`i ia ei, sa`i adune si sa`i hraneasca pana la adanci batraneti. Aaaa … nu au bani? Atunci sa`si tina gura.

In al doilea rand sunt din ce in ce mai multi oameni, mancati la propriu de haite de caini. Sincer, acei caini ar trebui adormiti imediat si fara discutii. Mi se pare o prostie faza cu sterilizarea lor, pentru ca vorba cuiva care comenta pe blogul lui Visurat : cainii nu vor sa ne futa, cainii vor sa ne muste.

Ar trebui adoptat sistemul din SUA. Cainele are o atitudine violenta? Adormit. Cainele este extrem de bolnav? Adormit. Cei care pot fi recuperati, ar trebui pastrati si sa se incerce a fi dati spre adoptie. Nu mai sunt locuri, dar mai sunt caini ce trebuie adusi? Selectati cei care au mai multe sanse pentru a fi adoptati, iar ceilalti ramasi fara loc, adormiti. L`a adoptat careva, si apoi l`a lasat in strada? Apoi da`i o amenda, incat sa fie nevoit sa`si vanda casa pentru a o plati.

Locul cainilor nu e pe strada, ci in camine, alaturi de persoane care ii iubesc si`i ingrijesc. Concluzia ar fi: eu unul sunt pentru eutanasierea cainilor comunitari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1QUJ1hj_x8I

PS Piesa e faina, amuzanta … dar da, cainii comunitari au ajuns sa fie o problema

 

5 Comments

 1. No, dragule, categoric sunt de aceeasi parere cu tine. Asa cum spune Andrei, am fi ipocriti sa credem ca ar fi alta solutie. Cine ii compatimeste, sa ii ia acasa, sa le dea un camin, sa ii duca la veterinar, sa le PESE cu adevarat. Sunt si astfel de oameni, dar putini.
  Ca sa nu mai vorbim de cei care tin in apartamente o cohorta de caini si pisici, de-a valma, terorizand vecinii, pretinzand ca sunt ” iubitori ” de animale. Ala e curat chin pentru bietele animale.
  Dar eutanasierea comunitarilor, in conditiile in care ei se inumultesc intr-un ritm de speriat, e singura solutie.

 2. draga, in primu rand ce mai faci?

  In al doulea rand cainii sunt animale vietuitoare. Si orice animal vietuitor vrea sa traiasca. Mai bine, mai rau, da sa traiasca si el o ora in plus macar, o zi in plus.
  Cum sa-i omori ca sa le fie bine? Asta e o chestie aberanta.

  Castrarea lor e singura solutie. Si financiara, si etica, si pe termen lung. De exemplu cainii de la case, ii iei si ii castrezi, nu castrezi cainele in iecare an vii cu certificat medical ca respectivul e sanatos. il castrezi, nu mai e nevoie. Si subventii pentru treaba asta ca o castrare sa coste cat certificatul medical.

  Aia de pe strada prinsi toti si castrati si reintrodusi in circuit. Da asta trebuie facuta cu campanie de constientizare si de astea.
  Eutanasierea, btw, costa mai mult decat castrarea.

 3. Daca va este mila de cainii comunitari care castrati sau necastrati sunt un pericol, interesati-va si de soarta altor animale, care dupa ce sunt exploatate sfarsesc macelarite si consumate de catre majoritatea dintre noi. Nu vreau sa fiu partas… Urmariti pe You Tube filmulete explicite, introducand cuvantul abattoire. Vorbind de constiinta… Vizionare placuta… Iar multi caini ai hranim cu produse din carnea acestor animale. Cand pe strazi vom avea turme de oi si vite fara stapan vom fi o tara bogata, fara grija zilei de maine… Copii mei au fost muscati de cainii comunitari si au urmat tratament. Cine a suportat costurile?… Cum preveniti acest lucru? … Si eu am caine si de multe ori am renuntat sa-l scot la plimbare din pricina acestor haite. Castrati sau necastrati, acesti caini prezinta un pericol, este de ajuns sa latre unul iar ceilalti se antreneaza in atac. Va rog sa vorbiti si de victimele umane, cati oameni sunt muscati zilnic in tara, cine ai protejeaza si cine suporta acele costuri in aceasta situatie de criza?… Cainii vagabonzi nu au ce cauta pe strazi, acest lucru il observati si in tarile europene. Puneti omul inainte de toate, aveti grija de copiii si oamenii fara adaposturi, care traiesc asemenea cainilor, copii abuzati, disparuti, de oamenii necajjiti, flamanzi, bolnavi, batrani, mergeti intr-un spital de copii sa vedeti suferinta, adoptati copii orfani. Incepeti cu omul intai… Nu mai avem ochi pentru suferinta umana dar fluturam cuvantul constiinta. incepeti cu omul… Cainii comunitari nu au ce cauta pe strazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.