3

Justitia romana

JusticeAstazi citesc cu stupoare ca magistratii vor sa intre intr`un nou tip de greva. Pe scurt: judecătorii să nu mai aresteze infractori periculoşi, iar procurorii să nu mai efectueze nici un act de urmărire penală. Adica vine un tip … iti da in cap … politia il prinde, se prezinta cu el in fata unui judecator si …. criminalul este eliberat.

De ce fac asta?!?!? Pentru ca li se pare ca noua grila de salarizare le permite salarii prea mici. Astfel salariul maxim pentru un judecator cu vechime de 20 ani ar primi doar echivalentul a 8,15 salarii minime pe economie … adica la acest moment cu un salar minim pe economie de 700 lei ei ar castiga 5705 lei … putin nu credeti!?!? … si ATENTIE – asta nu e tot … in acesti bani nu sunt incluse sporurile.

Inteleg sa`ti aperi drepturile, dar chiar sa`ti bati joc de o tara intreaga mi se pare inadmisibil, mai ales ca vine din partea unor oameni pe care nu`i poti considera prosti. Nu`mi dau seama cum pot cere majorari salariale intr`o perioada cand tara asta se duce de rapa tocmai din cauza acestor “favoruri financiare” nesustenabile, dar care au fost promovate cu atat de multa nonsalanta de actualii guvernanti.

Monica Macovei a facut o declaratiie pertinenta (o persoana care nu a facut mai nimic in Justitia Romana dar care are o imagine super in afara) .. justitia de la noi a ajuns sa se autoguverneze, iar “atribuţiile extinse al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au dus la această independenţă prost înţeleasă” … nimic nou … in Romania in general democratia a fost foarte prost inteleasa. Dar la ce sa te astepti cand dupa Revolutie am ales cel mai prost model politic din Occident si anume Franta.

P.S. Magistratii obtinusera déjà majorari de 20% prin grila de salarizare dar ei vor sa duca coeficientul de 8,15 salarii la 11 salarii. Pentru asta riscam lasarea in libertate a unor specimene periculoase ale societatii .

3 Comments

  1. Sarmanii, mie mi-e mila de ei, sincer… Cum or sa mai traiasca pe picior mare de acum incolo? Cum o sa mai plece prin concedii? Nu stiu, chiar incotro ne indreptam. Doar ca noi confundam salariile lor cu banii alocati justitiei. Asa ca povestea e cu schepsis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.