0

Impresii după Star Wars: avem și spoilere

Sunt fan Star Wars. Unul destul de mare, deși nu aș putea spune că-s înrăit. Dezamăgirea a fost destul de mare după ce s-au lansat cele trei episoade, pentru că nu s-au ridicat la nivelul seriei originale. Povestea nu a fost grozavă, iar actorii au jucat execrabil în general.

Am așteptat cu nerăbdare continuarea seriei originale, ce promitea o revenire la povestea originală, revenirea actotilor principali. Astăzi am reușit sa ajung la cinema și până a început filmul, am avut un rânjet tâmp, de copil gata să primească un super cadou despre care știa că are să fie grozav.

Impresiile mele după ce s-a terminat? Urmează SPOILERE!!!

Înainte de toate trebuie să spun că nu e un film prost. E chiar bun, dar…

E 3D

Nu înțeleg de ce s-a ales DIN NOU varianta 3D. De multe ori ecranul era întunecat și se pierdea mult din detalii. Cred sincer că o variantă normală, ar fi dat mult mai ok. Au fost momente cand totul era în ceață (mă refer la background).

Eroul negativ

Rolul eroului negativ a fost penibil. Este un personaj nesigur, jucat prost. Spre deosebire de Darth Vader, care de fiecare data când intra in scena impresiona și te făceai mic în scaun la vederea lui, actualul personaj reușește cu succes să nu îți lase măcar o impresie, oricare ar fi ea. Bine, mie mi-a lăsat o impresie. A fost un mare WTF?!

Povestea

Dacă nu ai văzut seria originală, e foarte probabil să spui că e super faină. Totuși eu am văzut-o. Revăd anual toate cele șase episoade (dap, chiar și pe alea proaste). Dacă ai văzut seria originală, este imposibil să nu remarci multe similitudini între A New Hope și proaspătul lansat The Force Awakens. În fapt, totul pare un remake. The Force Awakens copie pur și simplu părți mari din prima serie. Apare o nouă Death Star, doar că acum e mult mai mare, dar care incredibil, este distrusă aproape în același mod (adică pana mea, e aceeași scenă cu un canal îngust și un orificiu mic care duce la distrugerea acesteia). E aceeași căutare a unui maestru de către discipol (Luke în căutarea lui Yoda), e aceeași trezire a Forței. Sunt mai multe, dar nu mă voi strădui să le înșir pe toate.

Sabia eroului negativ

Din punctul meu de vedere, e hilară. E foarte probabil să fie o chestie de gusturi, dar din punctul meu de vedere, e de tot râsul.

Actorii din vechea serie

Am fost super bucuros când am auzit că se reîntorc Han Solo, Leia și Luke Skywalker. După ce am văzut filmul, pot spune cu mâna pe inimă că au fost aduși pentru a vinde mai multe bilete. După dezamăgirea lăsată în urmă de episoadele l, ll și lll, era nevoie de ceva să aducă vechii fani ai seriei, iar ideea a fost cea de reintroducere a actorilor din seria originală.

Noii actori

Tipa joacă foarte bine. Chiar foarte bine (și cu asta am spus totul despre noii actori).

Concluzie

Nu îmi pare rău după banii dați pe bilet. Precum spuneam, filmul nu a fost prost. E bun, dar așteptările mele au fost mult mai mari. Am fost dezamăgit de faptul că au luat hălci mari din seria originală, le-au refăcut și au mai făcut un episod din seria Star Wars. Ca și film e peste episoadele l, ll și lll, dar în nici un caz nu se ridică la nivelul originalului (nici nu avea cum, dacă nu au adus nimic nou)

P.S. Cât de nesimțit poți să fii încât să nu-ți iei nenorocita de cutie de popcorn, paharul de cola, cojile de portocală și să le pui în sacul de gunoi pe care îl ține un nene la capătul scărilor?! Cât de nesimțit poți fi, încât să zici “lasă, că doar am dat bani pe bilet… ei pentru ce sunt plătiți”?!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.