1

Globuri cu suflet

vers21

Lavinia Biberi a lansat campania Globuri cu suflet. In prima faza s`a dorit sa se faca donatii constand in jucarii si hainute noi catre o casa de copii din Iasi. Aceasta oferta a fost refuzata de catre “Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului” Iasi (Tatarasi).

Astfel atentia a fost indreptata catre alti copii ce au nevoie de un zambet. Mai jos aveti date despre copii alesi si care au nevoie de ajutorul nostru, al vostru, al tuturor.

Florin (6 anisori) si a Manuela Iacob (2 anisori), ramasi orfani in urma accidentului de la Scanteia. Tatal lor este in inchisoare (condamnat pentru omor), mama (de numai 26 de ani) este cea care a murit in accident. Sunt crescuti acum de bunici. Pentru a-i cunoaste si a-i ferici macar putin va trebui sa mergem pana in satul Corcodel, din comuna Grajduri, la peste 30 de km de Iasi. In tot acest demers ne sprijina si primarul comunei Scanteia, Sacaleanu Fanica, cu care a vorbit azi dimineata Iulia la telefon. Familia Alecsa isi creste cei doi nepoti, dupa moartea fiicei si traiesc din pensia bunicului si din alocatii.

Ghetau Ilinca (2 ani) si Netca Cosmin (3 ani si jumatate). “Sunt niste copii scumpei, ai caror parinti nu le pot oferi prea multe in afara de dragostea lor. Asa ca incercam sa rezolvam noi bloggerii din Iasi (si nu numai) cu ajutorul cititorilor nostri generosi in masura posibilitatilor noastre problema asta. mai multe informatii via Iulia

Cel de-al treilea caz. “Mihaela are 15 ani si locuieste in Perieni, comuna Probota, jud. Iasi. In vara acestui an a finalizat cursurile Scolii Generale din Probota cu 9,55 si a intrat in clasa a –IX-a la un liceu din Iasi.

Fata provine dintr-o relatie esuata din care au rezultat 3 copii. Parintii nu s-au inteles niciodata, in familia lor aveau loc adesea certuri pe fondul consumului de alcool al tatalui, motiv care a dus la sinuciderea acestuia in anul 2006. Mihaela isi doreste foarte mult sa invete in continuare in clasa a-IX-a, insa din motive financiare mama nu isi permite plata navetei sau internatul. De un an de zile aceasta convietuieste cu un barbat din sat, neglijand proprii copii. Practic, ea i-a parasit pe copii, iar Mihaela ii ingrijeste pe cei doi frati mai mici ai sai muncind ocazional prin sat” ne-a spus Asistent social Corina Balan de la Salvati Copiii- Filiala Iasi. mai multe informatii via Lavinia

Apelul nostru este simplu. Ajutati sa aducem un zambet pe fata unor copii ce merita o viata mai buna.

Daca vreti si puteti, trimiteti`mi un mail (il gasiti la contact), sau puteti discuta direct cu Iulia sau Lavinia

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.