6

Cum omoara UE traditiile romanesti

inmormantare

Titlul este preluat de pe site`ul de stiri www.9am.ro. Este vorba de o lege ce urmeaza a fi promulgata, prin care romanii nu mai au voie sa plimbe sicriul deschis pana la groapa. Aceeasi lege prevede ca dupa deces, corpul sa fie transportat direct la capela cimitirului. Mi se pare o lege de bun simt si cred sincer ca este binevenita. Suntem in secolul XXI iar plimbatul mortului mi se pare total lipsit de bun gust.

Legea reglementeaza si modul in care trebuie sa arate cimitirele. Astfel toate cimitirele trebuie sa aiba capela cu camera frigorifica si perdea de arbori de jur imprejur. Se permite deasemenea si aparitia cimitirelor private, lucru cu care biserica nu prea se impaca. Odata adoptata legea, cimitirele vor trebui să aiba alei pietruite si asfaltate si, neaparat, canalizare. In sfarsit intram si noi in randul lumii civilizate, nu credeti?!

6 Comments

 1. Legea ar putea fi mai mult decat binevenita in randul acestui popor exagerat de ortodox cand e vorba de traditii, dar ateu complet cand e vorba de bunatate si daruinta. Dar fac pariu ca sfanta si mereu vigilenta mitropolie se va opune cu inversunare acestei legi. Pesemne ca ii place reality-show-ul din blocuri si de pe strazi.

 2. Adaugare: :))

  Legea înmormantarilor (529/2009): urmasii sunt obligati sa respecte instructiunile date de defunct. Adica daca mosu e screlozat si zice ca el vrea sa fie inmormantat la 20 m adancime si in sicriu de haur- urmasii sunt obligati sa faca asa ca daca nu … la inchisoare pentru 5 ani!!!

  pe langa asta: omul trebuie sa fie inmormantat cu materiale biodegradabile…costum, tron etc

 3. Nepoateeee, te bat :)) Tocmai scriam un articol despre lucrul acesta pentru verze.ro Ceva se intampla, noi avem puteri supraomenesti, sau ce dracului o fi 😀

 4. Asta se cheama afront si tulburari sociale. Sa vad politaiul care are curajul sa se ia de cortegiul funerar, sa vad politaiul care are curajul sa intre in casa omului si sa dea amenda rudelor indoliate. Sa vad omul politic care are curajul sa spuna ca interzicerea unei traditii de cand e poporul asta este un lucru bun(bocitoarele).
  Ati uitat cine sunteti si de unde veniti, mi-e o sila si sunt revoltat pana in varful parului cand vad cu cata nesimtire si lasitate se da din cap in parlament la asemenea legi.
  Daca BOR se revolta si face uz de influenta pe care nu a mai folosit-o pana acum, nu or sa mai aiba loc alegeri prezidentiale datorita declararii starii de necesitate-in mod sigur nu or sa o faca.
  O parte din reglementari sunt chiar sustinute de biserica deoarece nu le considera necesare, dar nici macar biserica nu a putut sa starpeasca traditii asa de vechi.
  Omul de la tara unde o sa-si ingroape mortii?

 5. @LauraT – iti dau dreptate
  @Law – doar daca defunctul a fost in deplinatatea facultatilor mentale si daca cerintele lui nu sunt in contradictie cu legea 😛
  @Pavel – lasa ca si tu mi`ai facut`o de cateva ori 😀
  @Cipslim – traditiile se schimba. Nu zic ca va fi usor dar se vor schimba si traditiile de inmormantare. Este timpul sa intram in normalitate. Dupa cateva amenzi usturatoare date ca si exemplu iti garantez ca oamenii se vor gandi de 2 ori inainte sa incalce legea 😉
  @madalin – bine ai venit in club 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.