4

Ganduri pe hartie. (love, love, love)

I hate love

Imi plac filmele romantice. Nu chestiile siropoase, nu chestiile a la telenovele. Nu. Imi plac filme romantice gen Sweet November (Keanu Reeves si Charlize Theron), Autumn in New York (Richard Gere, Winona Ryder), Serendipity (John Cusack, Kate Beckinsale). Precum se observa merg pe mana calitatii. Ideea e aceeasi. Un tip place o tipa, dragoste la prima vedere, se lupta pentru ea pana la moarte si in unele filme dupa etc. Super tare. Imi plac. Da frateee ….  Dar vine intrebarea … scenariile de la Hollywood se transpun si in viata reala!?

Sunt foarte curios de raspuns eventual raspunsuri. Sincer mereu am privit relatiile ca o atractie pur fizica. Relatiile de lunga durata ma plictisesc, ma obosesc si prefer sa nu ma complic. Privesc fiecare lucru analitic si evident includ aici si relatiile. Rareori mi s`a intamplat sa ma arunc orbeste in ceva, fara sa stau sa analizez sansele de reusita, daca merita sa ma complic. Nu mi s`a intamplat sa cunosc vreo tipa care sa ma marcheze, sa nu`mi pot lua gandul de la ea, sa fac scenarii de a o cuceri, sa simt ca pur si simplu daca nu o vad nu pot respira. Sigur … acum o sa veniti cu fraze gen … inca nu ai cunoscut`o pe the special one (si nu ma refer la Jose Murinho), ca nu o sa stii ce o sa te loveasca cand ai sa o intalnesti … ma rog .. fraze de genul asta, pe care creierul meu le trimite direct in Recycle Bin. Totusi curiozitatea ma omoara.

Ce dracu simti, cand nu poti respira fara persoana respectiva, ce naiba poate fi atat de aiurea incat te face sa renunti la viata cand pierzi respectiva persoana? Pur si simplu nu inteleg.

Apoi m`a lovit si raspunsul. E atat de simplu … stiinta a explicat deja fenomenul. Totul e doar o descarcare chimica. Hormonii reactioneaza la unii feromoni. E simplu. De aici vine si fraza “fiecare are o jumatate undeva”. Este foarte probabil sa avem o reactie chimica deosebita cu o anumita persoana. Este precum o alergie. Super tare. Deci totul este doar o reactie chimica ce uneori da o anumita dependenta. Asta ar explica si problema celor care`si taie venele, se arunca de la etaj etc … sunt in sevraj … logic nu?!

Daca asta e rapunsul (si cred ca asta e), atunci am sa zic thank you but no thank you. Oricum ar fi, declar pe proprie raspundere ca iubirea dauneaza sanatatii mentale si fizice. Viata ar fi mult mai frumoasa daca am gandi cu creierul si nu cu … “inima”. Ar trebui sa fim vaccinati la nastere contra iubirii si am avea mai putine razboaie, am invinge mai multe boli, poate chiar am reduce si poluarea. E o parere de care tin cu dintii.

In viata trebuie sa iei decizii la rece, fara amestecul sentimentelor. Deciziile luate cu ajutorul sentimentelor sunt mai mereu sortite esecului.

4 Comments

 1. Scenariile de la Hollywood sunt deobicei idealuri care suna cam asa : incepe bine, se strica situatia, finalul e fericit . Insa in viata reala nu tot timpul e asa !

 2. Ba nepoate, am impresia ca tu ori esti lipsit de reactii chimice ori nu ai gasit femeia cu feromonii potriviti.

 3. Ma regasesc in ideea pe care o transpui, si eu ma intreb adesea cati dintre cei ce se dau mari iubitori sunt falsi si cati sunt de fapt reali. Sincer nu am intalnit sentimentul asta si nu cred ca in viitor o sa am “onoarea”.
  Da! ma zbat, sunt gelos, iert, uit, dau cu capu’ , dar nu o fac din sentiment ci ca urmare a logicii si a bunului simt. Totusi ii respect pe cei capabili de sentimente atat de profunde si stiu ca multi au aceleasi opinii.
  Ca sa exemplific, este un filmulet al lui Daniel Buzdugan in care asta face o farsa unui baiat aflat in Italia. Il suna si se da drept noul iubit al prietenei lui de care se despartise proaspat. Se ajunge la un moment dat in situatia in care farsatul e in stare sa-i dea tot din casa, sa se puna in genunchi in fata lui numai sa-i lase iubita in pace ca ea sa revina la el.
  https://www.youtube.com/watch?v=9s2J4cA-huo
  Multi au dat cu-fraieru, boul, ce-i cu asta, altii mai cu mila, mai cu sfaturi, etc.
  Eu am scris ca il invidiez si ca multi dintre noi o sa crapam fara sa avem parte de sentimente atat de profunde , pe care , sa recunoastem, oricine le cauta dar putini gasesc.
  Mi-am luat 17 thumbs up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.