0

Cum vrea sa te ajute statul roman daca esti stresat

Esti stresat/a? Imi pare sincer rau, dar crede-ma, exista si o parte buna. Un proiect de lege vine sa te ajute sa te mai detensionezi, scazandu-ti varsta de pensionare. Din nefericire, ca sa te afli printre beneficiarii acestei legi, este musai sa indeplinesti o conditie esentiala: trebuie sa ocupi postul de primar. Cativa parlamentari considera ca primarii au un job extrem de stresant si pentru a-i ajuta pe acesti oropsiti de soarta, pentru fiecare mandat de primar, li se va scadea un an din anii pana la pensionare. Initiatorii proiectului de lege sunt parlamentari PSD (evident) si ALDE (partidul lui Tariceanu). Acest proiect vine dupa ce in iunie a fost propus inca un proiect de lege de catre parlamentari PSD, PNL si UDMR, prin care vor sa dea pensii speciale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene, dupa modelul pensiilor speciale pentru parlamentari (despre care nu se mai aude nimic – o fac pe sub masa cel mai probabil).

Pot intelege stresul extrem la care sunt supusi primarii din Romania. In Romania anului 2015, din 110 primari de municipii (inclusiv cei ai Capitalei), 40 au dosare penale pentru coruptie. 32 de judete din cele 41, au cel putin un sef de Consiliu Judetean (presedinte sau vicepresedinte) cu probleme in fata justitiei.

Avand toate aceste date, este de inteles stresul la care sunt supusi acesti oameni: e greu sa muncesti in conditii normale cand stii ca DNA sta cu ochii pe tine, sau cand trebuie sa te intalnesti cu diverse persoane, pe la 12 noaptea, prin cimitire, ca sa-ti iei spaga. Stresul trebuie sa fie maxim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.