0

Ca asa e crestineste, sa spunem NU

Cum valurile de refugiati ce ajung in Europa sunt din ce in ce mai numeroase, proportional creste si valul celor care sunt impotriva cazarii temporare a celor care fug din calea razboiului. Sa fim clari, acesti oameni sunt refugiati, nu imigranti. Cei mai multi habar nu au in a face distinctia intre cei doi termeni. Am vazut comentarii aberante gen, ii primim daca sunt crestini (sic). Multi spun ca printre acesti refugiati sunt infiltrati combatanti ISIS. Fara indoiala, dar acesta este un motiv de a refuza acordarea de securitate zecilor de mii de oameni nevinovati?!

Este clar ca Europa nu poate nicicum gazdui intreaga populatie ce fuge din calea razboiului si este nevoie de un efort global pentru a-i sprijini. In acelasi timp este absolut necesar ca Europa si marile puteri din restul lumii sa adune o forta militara semnificativa pentru a stopa avansul ISIS si in cele din urma, sa treaca la eradicarea lor. ISIS aduce un nou gen de teroare, la care nici macar Al-Qaeda nu a indraznit sa se gandeasca. Decimarea arabilor prin pedepse medievale, distrugerea obiectivelor din patrimoniul cultural si istoric mondial. Drept dovada, cele mai multe organizatii catalogate ca fiind teroriste, printre cele mai active si vizibile in acest sens numarandu-se PKK si Al-Queda, lupta impotriva ISIS

O stire care arata ce inseamna sa fii om vine din Islanda. Guvernul micutei tari a spus ca pot primi 50 refugiati. In urma unei campanii ce s-a desfasurat pe Facebook, 10.000 de islandezi s-au oferit sa gazduiasca in PROPRIILE case, refugiati. Sa mai zica cineva ca poporul roman este unul primitor, cald si ospitalier. Islandezii s-au oferit sa gazduiasca in propriile case si pe cheltuiala lor, refugiati, iar romanii nu sunt in stare sa accepte pe teritoriul tarii lor cateva mii de refugiati fara sa dea un ban, pentru ca UE va furniza fonduri pentru intretinerea lor. Se pare ca romanii sunt crestini doar cand le convine, iar ajutorarea aproapelui este fezabila doar cand e vorba de propria persoana.

P.S.  Cei care spuneti NU refugiatilor, priviti imaginea, iar apoi priviti-va in oglinda pentru a vedea cum arata o persoana care si-a pierdut umanitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.