2

Cu urarile inainte

Am intrat in noul an, toate blogurile (sau multe dintre ele) si`au postat in primul articol urari catre cititori, bla bla bla … etc. Eu nu am sa fac asta, pentru ca sunt un naspa. Dar sunt altii mult mai naspa decat mine si am sa`l dau aici ca si exemplu pe prefectul judetului Neamt, Mihai Archip.

Omul s`a gandit si el ca urarea sa de Craciun sa fie mai de duh. Si ce a nimerit`o. Aveti mai jos felicitarea care a fost publicata in cotidienele locale ale judetului.

In caz ca nu intelegeti ce scrie acolo, va traduc eu:

“Trebuie sa vedem in Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos cea mai inalta si sublima legatura a noastra cu Dumnezeu.  Aceasta sarbatoare in care Hristos s-a nascut sa ne fie prilej de renastere a noastra ca neam, ca natie inaintea lui Dumnezeu

Nasterea lui Hristos Dumnezeu sa rasara lumina cunostintei poporului nostru ortodox in acest veac intunecat si mult incercat. – Parintele Iustin Parvu”

Totul fain si frumos, simti cum deodata te luminezi si te inalti citind aste cuvinte (la naiba, nu si eu), dar apare o mica problema. In caz de nu v`ati prins care e,  am sa v`o indic eu pentru orice eventualitate: “Nasterea lui Hristos Dumnezeu sa rasara lumina cunostintei poporului nostru ortodox in acest veac intunecat si mult incercat.” Deci ideea care ar fi? Esti catolic? Vrei si tu sa primesti de la prefectul judetului in care locuiesti o urare de Craciun? Imi pare rau, nu esti ortodox, deci taci si`nghite. Esti romano-catolic, protestant sau mai stiu eu ce si vrei si tu o urare? Neah … treci la coada. Esti martor al lui Iehova si vrei si tu o urare? Neah … poti fi martor la urarea pe care o primesc ortodocsii. Asa ca inghite si tu in sec fraiere.

Acum nu stiu daca tipul a desemnat pe cineva sa`i faca rost de text, sau a vrut el sa para mai citit si l`a citat pe respectivul preot total necunoscut mie (dar ce stiu eu de`ale bisericii?!), oricum ar fi, cu mucii in fasole tot a dat. Ii sugerez prefectului judetului Neamt ca pe viitor sa fie mai atent la ceea ce trimite catre publicare. Nu de alta, dar deja ii consideram pe alesii nostri niste profitori, lenesi, avizi dupa acaparari, ar fi pacat sa`i consideram si de`a dreptul imbecili. Ca si fapt divers, sunt ortodox, nu prea dat pe la biserica totusi.

2 Comments

  1. Eu aş mai vedea o problemă. În text, popa ăla se referă la tot poporul, prefectul e şef doar peste Neamţ.

    Aşa-i când nu ai un specialist în PR. Blogger.

  2. Eh, asta treaca mearga, doar facem cu totii parte din popor, dar nu tot poporul este ortodox … aici apare problema de creier ars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.