0

Cineva sa treaca pe voodoo, ca icoanele si crucile nu mai ajuta nationala

Planetele s-au aliniat si ni s-a dat cea mai slaba grupa pentru calificare la Campionatul European de Fotbal, adica fix dupa valoarea nationalei noastre. Daca nu as sti, as spune ca s-a facut un blat major la tragerea la sorti, ori poate li s-a facut mila astora si au zis sa ne lase si pe noi sa ne jucam cu ei. Si daca la inceput nici nu ziceam ca nu vom defila, dupa meciul de aseara se pot trage multe concluzii.

Una dintre ele ar fi ca de ceva vreme Romania sta in doi jucatori: unul ar fi Sanmartean, iar al doilea (nu-mi vine sa cred ca spun asta) ar fi Torje. Da, Torje. Piticul a alergat, a creat ceva faze, a dat pase, s-a miscat. Pe Sanmartean inca imi e ciuda ca s-a trezit si el la batranete sa devina fotbalist.

O alta concluzie ar fi ca Romania nu mai are atacanti. De la Viorel Moldovan si Adrian Ilie incoace (nici sa nu indrazniti sa-l pomeniti pe Mutu), Romania nu mai presteaza in atac. Keseru a ratat aseara ocazii de curtea scolii, “Motanu” Stancu a jucat de parca a fost proaspat castrat si Romania a batut recordul de minute jucate fara a da gol, record ce tinea de prin `48. Macar asa am batut si noi ceva aseara.

Inca o concluzie ar fi ca iconitele si cruciulitele lui nea Puiu sunt atat de uzate de la intalnirile cu batranele lui buze, incat nu mai au efect. Incep sa dau crezare zvonurilor cum ca a avut succes doar pentru ca a avut o generatie incredibila pe care sa o dirijeze.

Nu ma mai dau in vant dupa fotbal de ceva vreme. Mereu am spus ca microbul fotbalului a fost vindecat cu succes de antibioticul Jiji, dar parca tot mai am o zvacnire de baga-mi-as in toate cele sfinte si trimiteri la origini pana la rudele de gradul patru cand vad cum joaca nationala.

P.S. Incredibil ca mai sunt oameni care dau bani pe bilete.

Sursa foto: www.looktv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.