0

Cine spune ca romanii nu citesc?

BRAT-ul a publicat ultimele statistici vis-a-vis de publicatiile tiparite din Romania. Statistica este facuta pe intervalul ianuarie 2014 – august 2015. Sunteti pregatiti de ceva surprize?

Pe primul loc ca numar de cititori per  editie, la mare distanta de “urmaritori” se afla brosura de oferte Kaufland. Fiecare editie este citita de aproximativ 3,4 milioane de persoane. Sigur, brosura este gratuita, iar distributia este una excelenta, deci teoretic nu ar trebui sa fie cine stie ce surpriza, dar totusi …

Si pentru ca romanii se simt atat de bine in bucatarie, ei se informeaza din publicatia “Practic in bucatarie” si astfel intra direct pe locul doi la cea mai citita publicatie, cu 647 mii de cititor per aparitie.

Pe locul trei se afla “Click! Ghid TV” cu 492 mii cititori.

Pentru ca topul s-ar lungi destul de mult pana am ajunge la ziare, sarim direct la ele si astfel aflam ca pe primul locul la ziare se afla (sa bata tobele) Click (ala cu soc si groaza) cu 367 mii cititori. Urmeaza Gazeta Sporturilor de Duminica cu 300 mii cititori (Gazeta Sporturilor zilnica aduna 229 mii cititori)

Dintre publicatiile “serioase” pe primele doua locuri se afla Evenimentul Zilei cu 123 mii cititori si Adevarul cu 99 mii cititori. Impreuna, cele doua publicatii nici macar nu se apropie de cititorii publicatiei Libertatea care are 274 mii cititori.

Daca sunteti curiosi de statistica completa, o gasiti AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.