5

Arta la curu gol

Tot am auzit pe ici colo (twitter) cum lumea barfeste statuia lui Oprescu asezata pe scarile Muzeului de Istorie. Nu am mai putut indura faptul ca habar nu aveam despre ce se vorbeste, asa ca da`i rapid o cautare. In mare, expresia ce mi`a iesit pe gura la vedere monumentului a fost un “futui” (imi cer scuze celor mai pudici din fire).

S`au dat o gramada de bani unui “artist” care a dat si coltul intre timp – statuia a fost terminata de un ucenic (uite asa se duce arta de rapa … ai un artist jalnic, care`si ia un ucenic, care la randul lui o sa`si ia alt ucenic iar la final o sa ne minunam admirand un punct negru aruncat pe o panza alba).

Si uite asa ne`am pricopsit cu un Traian la coaiele goale, aproape tinand in brate o lupoaica ce tocmai a fatat (asa mi se pare) si din gatul careia iese o chestie (care teoretic ar trebui sa aduca aminte de stindardul dacilor – no shit) Toata chestia asta, imi aduce iara aminte ca suntem printre putinele popoare care dedica imnul statului celui care i`a cucerit. Iar asta din proprie initiativa si nesiliti de nimeni. Si ne laudam cu faptul ca ne tragem din popor roman, cand in a noastra zona au fost adusi evident nu romani de la mama lor din Roma ci doar amarati de prin toata Europa, salbatici si mai stiu eu ce.Astia suntem, ce sa facem. Alti bani publici dati pe o porcarie, pe care pun pariu ca in putina vreme nu o sa o mai vedem si o sa fie pusa printr`un garaj al vreunei institutii, asta asa … ca sa nu se mai rusineze Traian ca o are mica.

5 Comments

  1. Eu tot nu înţeleg cum o putut să facă o statuie cu un animal plutind. O fi mâna lui Gog. Sau mintea lui.

  2. Nu pricep care-i problema cu coaiele lui Traian. Si statuia lui Hercule de la Herculane le are libere, bune de admirat.

    • Primul comentariu pe blog intra la administrare. Stii si tu ce ti`e cu spamurile din ziua de azi 🙂
      Cat despre coaiele dumnealui … mane ce sa zic … toata “capodopera” este un esec in opinia mea. Niste bani aruncati pe o “opera” a carei loc este departe de vazul lumii. Ma indoiesc ca Traian mergea in curu gol printre soldati, asa ca expunerea lui in felul asta mi se pare o tampenie, care in nici un caz nu`l omagiaza pe imparatul roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.