0

Ziua când Voiculescu a pus cu botul pe labe un Președinte, un Premier și un întreg Parlament

„Miercurea neagră” a fost folosit ca titlu la articole de presă care evocă evenimentele care au avut loc ieri în politica românească, acest titlu fiind cât se poate de aproape de adevăr.

Premierul României a fost chemat la raport de către președintele Senatului, Popescu Tăriceanu, pe un ton cel puțin autoritar. Acesta s-a prezentat în fața Parlamentului unde a fost “chestionat” cu privire la evacuarea Antenei 3 din sediu de către ANAF. Premierul Cioloș a fost atacat din toate părțile, de către reprezentanți ai PSD și PNL laolaltă, într-o frenezie stupefiantă. Aleșii noștri au reușit să coboare și mai mult ștacheta (când credeam că mai jos nu este posibil), folosind un limbaj de mahala. Dacian Cioloș a reușit să demonstreze un lucru și anume că este SLAB de înger, că este un FRICOS. A bâlbâit-o în declarații, că la final numai el a înțeles ce a vrut să spună: ba a luat apărarea ANAF, ba i-a criticat, ba i-a apărat și criticat în același timp. Ce nu înțelege acest Premier, e că românii și-au pus speranța în el, iar el dă cu bâta în baltă, de frică. NU politicienii l-au făcut premier, ci zecile de mii de oameni care au ieșit în stradă. Zecile de mii de oameni i-au forțat pe politicieni să pună la conducere un om care să nu fie din tagma lor. Domnule Prim Ministru al României, forța dumneavoastră stă în oamenii care au ieșit în stradă, nu în oamenii din Parlament. De ce vă este frică să luați taurul de coarne când în spate aveți susținerea celor care au ieșit în stradă pentru o schimbare în România?

Apoi vine Președintele României Klaus Iohannis. Într-o declarație de UN MINUT a reușit să discrediteze două instituții: ANAF și instituția judecătorească. Domnul Iohannis apăra Antenele, calificând o sentință definitivă a instanței ca fiind un “banal motiv administrativ” de confiscare a sediilor lui Voiculescu. Președintele României apără liberatea de exprimare a Antenei 3, dar tace mâlc când Dragnea încearcă să treacă legea defăimării. Domnule Iohannis, dacă ați bătut mâna cu PSD și cu Voiculescu, măcar anunțați-ne! Nu de alta, dar măcar așa nu ne mai facem speranțe deșarte în ceea ce vă privește.

Și ca ziua de ieri să fie “perfectă” din toate punctele de vedere, Camera Deputaților a refuzat cererea DNA de a-i ridica pe Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Aleșii noștri nu ar trebui să uite un lucru: poporul român este unul răbdător, dar la capătul răbdării șad lucruri nu tocmai frumoase.

P.S. Dacian Cioloș spunea că ar trebui ridicat MCV-ul pe justiție, că aceasta funcționează. Ziua de ieri a demonstrat tocmai contrariul, toate forțele politice, de la Palament până la Președinte și Prim Ministru, au demonstrat că pot fi puse în genunchi de către un interlop care e în spatele gratiilor.

Sursa foto: www.cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.