1

Vindem si ingropam

In primul rand vreau sa`mi cer scuze celor care ma mai citesc, pentru faptul ca scriu atat de rar in ultima perioada. E o perioada in care am o lipsa totala de inspiratie, iar subiectele aparute in Romania ultimei perioade nu prea mi`au surescitat interesul. In fine, am sa incerc sa remediez problema.

In al doilea rand am schimbat tema si sper sa va placa, pentru ca mie personal imi trezeste aceasta senzatie. Ii da un aer un pic mai serios. Sper sa`mi dea si un pic de inspiratie. Acestea fiind spuse, hai sa trecem la subiect.

Stim cu totii ca Romania a imprumutat anul trecut aproape 18 miliarde euro de la FMI si alte institutii financiare, si alte miliarde de euro prin emisiuni de bonuri de stat. Sunt foarte multi bani, enorm de multi si ai crede ca sunt deajuns. Se pare ca ne inselam. Guvernul a decis sa vanda actiuni detinute la companiile din domeniul petrolier (OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz), pentru a mai obtine – spun ei, cel putin inca un milliard de euro. Banii obtinuti vor intra intr`un fond ce va fi administrat de Videanu. La ce vor fi folositi banii din acest fond, naiba stie. Probabil la peticit un buget oricum prost facut.Pacat ca tocmai in aceasta perioada de criza, avem parte de un guvern atat de incompetent, care nu face nimic pentru a stimula economia, ci din contra, pune mai multe taxe, pentru a baga in faliment si pe cei care abia, abia isi taraie existenta firmei de pe o zi pe alta.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.