4

Politist la datorie

Povestea pe scurt ar fi: politia a fost sesizata de faptul ca niste tineri au sustras dintr`o masina mai multe obiecte. Un echipaj s`a deplasat in zona si a incercat sa opreasca o masina despre care primise informatii ca ar apartine respectivilor. Politistii au semnalat suspectilor ce se aflau in masina sa traga pe dreapta, moment in care acestia au accelerat, fiind foarte aproape sa loveasca un agent. Acesta a deschis focul in directia masinii, lovind un suspect in inima. Una bucata imbecil a decedat.

Suspectul decedat este identificat ca facand parte dintr`o retea de spargatori de masini, avand la activ o condamnare pentru furt, era trimis in judecata pentru complicitate la furt si era suspectat in cazul unui alt furt. Din pacate politistul nu a nimerit soferul, asa ca ceilalti 2 suspecti ce se aflau in masina au scapat. Acum politistul este cercetat, pentru ca nu a tras un foc de avertisment in plan vertical.

Criticam politistii cand nu`si fac treaba, criticam politistii cand isi fac treaba. In cazul asta ce e de facut?

Sursa articol

4 Comments

  1. Vor analiza daca avea timp sa traga foc de avertisment in directie verticala si daca viata i-a fost pusa in pericol. Se rezolva.

  2. Nu sunt singurul care considera ca politistii sunt mai legati de niste regulamente imbecile decat restul populatiei. Chiar aseara, la TV il urmaream pe Christian Ciocan vorbind despre modul in care politistii sunt mai speriati de lege decat de infractori. Sau LUPTA mai mult cu legea decat cu infractorii. Ca sunt speriati, ca sunt timorati, ca sunt supusi la tot felul de presiuni. Eu, ca cetatean relativ corect, imi doresc o politie de genul celei prezentate in articolul asta. Care sa poata actiona fara sa se teama ca, facand lucrul corect, vor incalca – de fapt – legea…

  3. Eu zic ca s-a lasat usor , daca eram in China ii gaseam pe toti cu mainile taiate ..Eu cred ca in Politia romana vorba”N-ai cu cine” e sloganul principal ..si nu prea ai nici cu ce daca te gandesti la legile din Romania..

  4. politistul pare sa fi fost in legitima aparare, balistica o sa dovedeasca probabil ulterior cum au stat treburile. Este normal sa fie cercetat deoarece a murit un om, a fi cercetat nu implica acuzare, este o procedura normala, si care se impune.
    Faptul ca a fi cercetat inseamna acuzat pentru presa din Romania este alta poveste, in tari civilizate, daca persoana in cauza nu este persoana publica si nu este dovedita ca vinovata numele nu poate fi dat publicitatii deoarece opinia publica, in necunostinta de cauza va face presiuni asupra judecatorului.
    Cum a fost la noi cazul Tanacu, unde inculpatul a fost condamnat pentru omor datorita faptului ca un asistent de pe salvare a comis o greseala care a dus la moartea victimei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.