5

Viitorul stirilor online

De ceva vreme, mai multe publicatii din afara vor sa implementeze plata, pentru accesarea site`urilor. The Times si Sunday Times pot fi accesate acum dupa plata unui abonament. Multe alte publicatii se gandesc  sa introduca acest sistem cat mai curand.

Ce sanse de reusita vor avea? Afara exista o sansa. Oamenii vor plati pentru ca sunt obisnuiti sa intre pe respectivele site`uri. Poate in timp va deveni obisnuita, precum plata abonamentului la telefon. Totusi, accesarile vor scadea destul de mult, iar respectivele site`uri vor pierde mai multi bani din publicitate. In acelasi timp, foarte probabil vor inflori portalurile de stiri free. Acestea vor obtine o finantare mult mai mare din publicitate, datorita traficului. Blogurile vor avea deasemenea de castigat, mai ales cele ale ziaristilor celebri.

De curand se zvoneste ca si Adevarul Holding ia in considerare alternativa platii, pentru accesarea site`urilor sale. Daca afara exista sansa unui posibil relativ succes (desi ma indoiesc), in Romania sansele sunt practic nule. De ce? Simplu. Nu suntem obisnuiti sa dam bani pentru informatii, dar mai ales pentru ca nu avem bani. Sa nu uitam ca in Romania piratarea softurilor este la o rata foarte mare si asta nu pentru ca nu am vrea sa avem licente, ci pentru ca pur si simplu nu avem bani sa le cumparam.

Ceea ce vrea sa faca Adevarul Holding, va fi doar un esec si vor pierde si banii obtinuti prin publicitate, pentru ca cine este destul de nebun sa le dea bani pentru cei 10 (spun si eu) utilizatori ce vor da bani, pentru informatiile postate acolo?!

5 Comments

  1. Uite de asta merge tot prost in tara asta. La noi ziarele online mai au mult pana sa ajunga la un nivel foarte mare, dar ei deja se iau dupa cei din afara. Iar intre aia si ale noatre banuiesc ca e diferenta mare. Dar de, suntem romani, luam tot de afara. Si apoi ne plangem ca nu mere nimic.

  2. lasa ca dau liberalii bani 😀
    Dar poate vreau sa fac o promotie cu subscriptions in anume ziare, oare nu e mai frumos asa?
    As da bani pentru ceva care tine de domeniul meu de afaceri, si de informarea mea imediata (de fapt dau si acum).

  3. Lasa ca se plimba x5-urile prin Roman mai dihai ca prin Germania, asa ca nu aveti de ce va plange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.