2

Traim in Romania. Hai sa ne plangem

Imputita treaba zau asa. Am luat ce e mai rau din capitalism, am importat extrem de putin din ce e bun. Am luat tunurile financiare, am luat neincrederea, am luat prostia dar nu am luat solidaritatea de care dau dovada alte popoare in vremuri grele, nu am luat profesionalismul, nu am luat competivitatea. Mai mereu poporul roman a fost dezorganizat, mereu am fost invidiosi pe cei din jur.

Daca a murit capra mea, ar fi bine sa moara si capra vecinului. Daca nu, e vai si amar si o sa iasa cu scantei si certuri. Ce ne`a caracterizat mai mereu a fost spiritul de turma. Am avut bafta ca de`a lungul istoriei am avut ceva oameni cu personalitate si o oarecare integritate, iar cu ajutorul acestui spirit de turma, au reusit sa faca ce e mai bine pentru noi.

Singurele momente cand Romania a fost o tara de luat in seama si relativ unita, a fost pe vremea lui Carol l si a lui Ferdinand. Asta ar trebui sa spuna multe. Ne`au trebuit oameni de afara pentru ca Romania sa devina mai civilizata si sa ajunga pe calea cea dreapta. La fel e si azi. Privim mereu spre cei de`afara in speta UE si SUA. Ei trebui sa ne bage mereu sula in coaste pentru a face ceva. Daca ai nostri conducatori nu fac ceva, evident ca e vina celor de`afara ca nu au fost in stare sa`i convinga.

Si ne plangem si ne vaitam, injuram. Rupem hainele de pe noi si tipam ca din gura de sarpe ca ala e rau, ca ne`a dus la sapa de lemn. Peste nici un an, acelasi personaj promite salarii cu 50% mai mare, iar romanul da buluc si se bate sa puna stampila pe numele celui injurat nu cu multa vreme in urma.

Viitorul Romaniei se decide printr`o galeata de plastic si o promisiune.

Cat de bine traiti, dragi romani ?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.