14

The Hurt Locker

Aseara ne`am prezentat in turma acasa la Kolector si Moni. Turma a avut in componenta ei pe mine, Neamtu`, Teo si Bacilu. S`a fumat mult, s`a baut cafea si s`a mancat o pizza home made by Moni. Mmmm. S`au discutat vrute si nevrute si in mod evident in cele din urma s`a ajuns si la premiile Oscar, iar aici discutiile s`au oprit la The Hurt Locker. S`a cazut la comun acord din start ca nu merita premiul pentru cel mai bun film. In nici un caz, no way in hell. E un film bun, dar nu atat de bun.

Pana aici a fost ok, intr`o deplina armonie. Apoi am ajuns sa discutam despre realismul filmului, punct la care nu ne`am mai impacat. Eu cu Neamtu pe deoparte, Kolector de cealalalta parte a baricadei, privindu`ne intre noi prin periscoape. Intru`cat eu am spus ca realismul filmului este departe rau de realitate (considerand ca Black Hawk Down este de departe mai bun), iar Kolector a sustinut contrariul, la momentul asta aduc in sprijinul afirmatiilor mele si ale lui Neamtu` declaratiile unor genisti romani si a unor militari americani invitati la premiera filmului, care au fost in misiune in Irak.

Hai sa vedem ce spun oamenii astia:

• “Pai, ce sa caute un caruţ de ev mediu, legat de un robot de ultima generatie?”.

• “Cum sa te duci sa tragi picioare in portbagajul unei masini, incarcate cu explozibil?”.

• “Ce-i aia sa arunci peste umar un detonator dezamorsat,iîn mijlocul strazii? Si bombele cui le lasi?!”.

• “Ca sa incerci sa-i scoti vesta plina de explozibil unui kamikaze, taindu-i lacatele cu cleştele, o fi uman, o arata caracter, o demonstra fiabilitatea lacatelor irakiene, dar, sincer vorbind, in razboi nimeni nu-si pune echipa in pericol. Iar asta nu e o optiune, este o procedura”.

• “Cum sa te duci în misiune si sa nu folosesti un echipament de bruiaj, dand posibilitatea unui terorist sa te arunce în aer, cu telefonul mobil, dupa ce te rogi de el sa nu-l foloseasca?!”

Asta spun genistii romani. Americanii a declarat:

“Se vede clar că este vorba de Hollywood”, a spus Mike Wells, specialist care a activat intr-o echipa de genişti deplasata in Irak. “In calitate de spectator, l-am considerat un film interesant, dar in calitate de soldat am fost dezamagit de inexactitatea faptelor si a portretelor create soldatilor”, a spus, la randul sau, Gregory Bishop, PR-ul armatei.

“Ceea ce ma deranjeaza la film este ca cei care il vor urmari vor crede ca reflecta realitatea, deoarece pare real. Au soldati care sunt echipati corespunzator, arata ca niste soldati, iar irakienii, de regula, nu sunt informati”, mai spune Bishop.

Tare`mi mai place sa am dreptate 😀

Sursa

14 Comments

 1. Bravo,ce turma beton,asa da,mai vii de acasa.Cred ca vizionarea a fost bestiala,nu mai zic de comentarii,bravo baieti.

 2. Ai uitat sa spui ca a fost si Emi cu noi. Si ca eu si Moni ne-am plictisit destul de repede de discutiile voastre :))

 3. @Lucian – si fete – sa nu le uitam pe fete
  @Neamt – evident
  @Adia – nah, acum ce sa zic – fiecare cu poftele lui 😛
  @Teo – noi ne`am simtit bine, asta e faptul primordial 😀 🙂

 4. Mie una filmul mi-a placut . E destul de fain . Acum nush cat merita el premiul insa decat Avatar mai bine asta . Mare procarie de film mi s-a parut ala 😐

 5. “juriul” a avut de ales intre, scuza-mi limbajul, un rahat maro-verzui sau un rahat dintr-o alta galatie, de culoare albastra.

  And the Oscar goes to:

  Pişta

 6. Mie mi-a placut filmul. Ar fi fost mai frumos daca murea James la sfarsitul filmului. Era fain ca atunci cand se indrepta spre bomba sa faca bum. Eu la asta ma asteptam, dar a fost ok. Si chiar consider ca a meritat oscarurile alea spre deosebire de Avatar la care efectele au facut totul, povestea a fost cam bullshit.

 7. Eu sincer cred ca Avatar nu a castigat Oscarul din cauza reclamei excesive. Eu impart filmele in 3 categorii. Bullshit total, film bun dar de vazut o singura data si film bun de revazut. The Hurt Locker o incadrez la a doua categorie, iar Avatar la a treia categorie. precum am spus insa – totul tine de gusturi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.