0

Și s-a stins lumina

Ce ar mai fi de spus după votul de duminică? Nu multe. Un zâmbet amar și o stare totală de lehamite. Recunosc că am avut un mic șoc când am văzut Exit Poll-ul aseară. Nici în cele mai pesimiste gânduri nu mă așteptam ca PSD să obțină un asemenea scor, dar l-au obținut și pot doar să-l accept.

Dincolo de faptul că nu reușesc să-i înțeleg pe cei care au votat cu PSD, trebuie spus că acești votanți nu trebuie criticați. Au ieșit la vot și au votat pe baza convingerilor lor. Trăim încă într-o țară democratică, iar ei și-au exercitat dreptul de a vota cu cine au dorit. Critica trebuie îndreptată către cei care au preferat să doarmă, către cei care au preferat să meargă la ski sau să-și facă de cap în baruri. Tinerii, cei care ar trebui să se gândească la viitorul lor, au preferat să condamne o țară întreagă la încă patru ani de dominație PSD.

M-a întrebat cineva dacă a meritat să străbat 400 km (fără gratuitate) pentru a vota. A meritat. Din punctul meu de vedere, mi-am făcut datoria, am făcut tot ce am putut pentru a promova ieșirea la vot.

Nu-mi rămâne decât speranța că Iohannis va reuși să rămână pe poziții și va reuși să gestioneze acest rezultat dezastruos, deși în condițiile date, cu un Parlament dominat categoric de alianța PSD – ALDE – minorități, această speranță tinde spre zero.

La final, o mică rază de de soare este procentul obținut de USR. Sper ca aceștia să nu mă facă sa-mi regret votul și vor reuși să se maturizeze, devenind în timp o reală alternativă la partidele actuale.

PS   Țin să felicit PNL-ul pentru prestația lor din ultimele luni! A fost jalnică spre patetică. Alături de România, au fost marii perdanți în aceste alegeri. Au ocazia (pentru a câta oară?!) să se reformeze și să adere o dată pentru totdeauna la valorile de dreapta pe care în teorie ar trebui să le apere. Până acum au avut aceași politică populistă de centru stânga, promovată și de PSD.

PPS   Aș fi vrut ca cei care au primit bilete gratis de călătorie cu trenul pentru a vota, să fi fost controlați dacă chiar au votat. Dacă nu au votat, ar fi trebuit puși să plătească contravaloarea acelor bilete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.