0

Se vrea schimbare, dar cu cine ii schimbati?

In primul rand trebuie sa retractez parte din articolul anterior. Mi se intampla destul de rar, dar uneori mai gresesc si eu. Ceva s-a schimbat momentan. Un premier si-a dat demisia, un vicepremier spune ca nu va face parte dintr-un nou guvern si un primar de sector a realizat in cele din urma ca trebuia poate, sa se ingrijeasca mai mult de familie decat de un sector din Bucuresti.

Ma bucur enorm ca s-a reusit ceva si poate va veni o schimbare, o schimbare in bine. Guvernul a cazut, va trebui facut altul. Astazi am vazut un post pe Facebook de-al lui Cismaru, om care imi place in general, chiar daca uneori mai da cu bata in balta. Asta e, oameni suntem, uneori mai si gresim … chiar si eu.

Postul lui a fost:

Din discutii in grupuri paralele, pentru ce sa continuam sa iesim in strada:

Alegeri! Asta e singura alternativa pentru care sa militam, nu pentru alt guvern, ca nu facem decat sa ii rotim intre ei. Alegeri anticipate si de acolo sa incepem sa contruim altceva. Vot electronic universal, eliminarea pragului electoral si procedura facila de inregistrare si finantare a partidelor politice.
Cu astea trei, am avea la anul vreo 50 de partide NOI, cu oameni NOI.Fara scoaterea limitarilor de infiintare pentru partide noi nu facem nimic. Tot astia vor fi. Trebuie scoase barierele impuse de ei. O sa coste mai mult buletinele de vot, dar nu se compara cu furtul generalizat. Mai bine platim hartia decat sa ne taie altii padurile.

Si pentru ca am voie, imi dau si eu cu parerea la cele mai de sus. Normal, este nevoie de alegeri anticipate. Votul electronic … oh, e mai excitanta fraza asta decat toata colectia mea de DVD-uri extrem de personale.  Deacord si cu o procedura mai usoara de infiintare a unui partid. La finantare as adauga un prag maxim de cheltuieli in alegeri si pentru donatii ce depasesc 5000 lei/an de exemplu, persoana/firma care face donatia, sa fie obligata sa dea un anunt intr-un ziar local sau central. Eliminarea pragului electoral este o aberatie nemarginita. Daca se vrea o schimbare a oamenilor de la conducere, ar trebui sa cerem vot uninominal REAL si mai ales, SA IASA CU TOTII LA VOT. Sa nu mai aud fraze gen: nu merg la vot pentru ca nu ma reprezinta nimeni, nu merg la vot pentru ca oricum sunt niste hoti cu totii, nu merg la vot ca trebuie sa-mi revin dupa cheful de aseara.

PS: Aceste schimbari nu pot fi facute imediat. Va fi nevoie de timp.

SURSA FOTO: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.