5

Sa ne traiasca Orange

Am avut un abonament Orange de pe vremea cand valuta de referinta era dolarul, de pe vremea cand un telefon “tare” era considerat telefonul care avea ecran color. Aveam un abonament bunut cica, la 11 dolari care includea 180 minute Orange dupa ora 7 seara si 15 minute nationale. Si cum eu sunt un fidel din fire, am pastrat abonamentul multi ani. Dupa vreo 7-8 ani dupa ce am dat cu subsemnatul in contract, aveam aceleasi 180 minute in retea, dupa ora 6 de asta data si 30 minute nationale. Nu am avut niciodata probleme cu plata facturii, de multe ori factura ridicandu`se  la peste 100 lei.

Punctele de fidelitate le`am folosit o singura data, pentru a`mi achizitiona un telefon care arata bine, dar nu face nimic, plus ca are o baterie ce moare dupa 90 minute de convorbire. Pozele pe care le face totusi, sunt bunute. In ianuarie am decis sa renunt la abonament. Dadeam 10 euro pentru nimic. Evident mereu depaseam minutele nationale, mai trimiteam un mesaj doua si asa, mereu costuri suplimentare. La discutia despre rezilierea contractului, au incercat sa ma faca sa`l pastrez, ca`mi mai dau cateva minute ici colo, etc. Am refuzat evident. Am dat din nou cu subsemnatul si le`am spus ca vreau sa pastrez numarul. Si au inceput: pai vedeti … e posibil, nu e posibil, sa vedem, sa incercam … o sa pastram numarul vreo 3 luni si daca nu vreti abonamentul e posibil sa vi`l dam.

Evident, in februarie cand am incheiat conturile, pauza totala vechiul numar. Am ramas la aceeasi companie de telefonie, dar pe cartela. Cu 5 euro am primit 3000 minute si sms`uri in retea la orice ora, 75 minute si mesaje nationale. Acum stau si`mi spun … idiot sa fii ca sa ramai pe abonament. Sau cel putin asa ii considera Orange pe posesorii de abonament. Dupa atatia ani in care am pompat bani la ei, nici macar numarul nu au vrut sa mi`l dea, chit ca ramaneam la aceeasi companie. Din pacate la noi, chiar nu functioneaza “fidelizarea”. Totul merge pe mana intimidarii si bataii de joc.

5 Comments

  1. Din cate stiu eu, la rezilierea contractului sunt obligati sa iti treaca numarul pe PrePay daca tu le ceri in mod explicit. Eu am profitat la cosmote de facilitatea asta cu vreo 5 abonamente (al meu, al mamei etc…). Si stiu sigur ca se poate si la Orange.

  2. @Lucian Stiu. In contractul de reziliere am bifat ca vreau sa`mi pastrez numarul si am cerut in mod expres asta. Cei de la Cosmote stiu sa`si pastreze clientii. Momentan Orange profita de pozitia dominanta pe piata si`i cam doare la basca de clienti

  3. Poziție dominantă? Orange? 80% din cei pe care îi cunosc consideră că Orange-ul este depășit de Cosmote în multe privințe.

  4. @DrCriss – vorbim de lucruri diferite. Poate serviciile celor de la Cosmote sunt mai bune. Eu m`am referit la faptul ca Orange are cei mai multi abonati si cea mai mare cifra de afaceri.

  5. Ti-ai dat seama destul de tarziu de avantajele caretelei preplatite… Eu is de cativa ani buni pe sistemul asta si nici nu am vrut sa ma leg de nimeni cu un abonament…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.