2

Aceeasi reteta

Avem ceva oameni in PE (parlamentul european). Bine, unii dintre ei sunt niste caricaturi umane gen Becali, EBA si Vadim. In mod sigur mai sunt si altii. Parlamentari buni, nu stiu. Sper sa fie. Nici macar nu m`am interesat daca vreunul dintre ei au initiat vreo propunere de lege. Ii vedem doar ca se lauda ca au luat cuvantul pentru vreo 30 secunde pe decursul a multor luni. In caz ca nu au idee despre vreo initiativa legislativa, le dau eu una: in toate produsele sa se foloseasca aceeasi reteta de`alungul intregii UE.

M`am saturat sa vad ca aceeasi marca de ciocolata, are gust diferit in Germania fata de Romania. Evident cea de la nemti e mult mai buna. M`am saturat ca acelasi sampon cumparat din Romania si Italia sa fie atat de diferit. Sunt scarbit sa vad ca samponul luat din Italia imi parfumeaza baia zile intregi, iar cel din Romania abia il mai simti in par dupa ce ai iesit din cada. Sunt satul ca aceeasi cafea luata din Franta are chiar gust, iar cea din Romania ii dai de aroma oarecum. Si parca sunt satul sa aud un prieten care`mi spune ce diferenta de gust imensa e dintre Tuborgul cumparat in Danemarca si cel luat din Romania.

Evident ca suntem considerati in UE un popor de mana a doua si cumparam cu drag toate rahaturile, de care ei nu s`ar atinge nici macar cu un bat. In fine, daca in PE nu avem oameni, poate s`or gasi prin Parlamentul Romaniei. Parghiile exista, trebuie doar vointa. Sa oblige companiile multinationale sa respecte aceeasi reteta si in Romania. Daca noi nu ne vom respecta, cu atat mai putin putem cere altor natii sa ne respecte. Exista oare vreo sansa sa se intample asta?! Ma cam indoiesc.

2 Comments

  1. E dificil de inteles cum a ajuns Romania o tara de mana a doua.Curand toti vor trage spre locuri mai bune iar Romania va ajunge sa fie populata doar de cei care fura de sparg.Putini sunt cei care se descurca si se mentin bine in Romania iar hotii astia din parlament baga atatea taxe de vor ajunge oamenii sa de’a la stat mai mult de jumate din salarii.

  2. Si pe langa faptul ca suntem considerati un popor de mana a doua, platim mai mult decat europenii pe produse mai slabe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.