2

Rataciti in uitare

Doua decenii de libertate. Am castigat sau am pierdut ceva pe drum?! Ca multi alti bloggeri, ca multi alti romani si eu mi`am amintit de Revolutie doar in decembrie. Suntem condamnati sa uitam. E trist, pentru ca oameni au murit, e trist pentru ca adevarul sta inca ascuns sub hartii. Timpul nu este de partea noastra si in mod sigur este un dusman al nevinovatilor care si`au dat viata pentru un ideal.

Din pacate pentru noi, dar mai ales din pacate pentru ei, cei ce nu mai sunt si familiile lor, idealul zace intr`un sertar si a ajuns bataia de joc a celor care erau si inca sunt la putere. Ni se cere reconciliere cu trecutul. Dar pentru a te reconcilia cu trecutul trebuie sa stii adevarul. Doar asa poate am putea ierta, poate doar asa am putea trece peste o “pata” din istoria noastra, poate doar asa vom putea trece peste hosul ce domina Romania de atatia ani. Trebui sa stim cine am fost si ce`am facut, pentru a sti cine vom fi si ce vom face.

Sub rafele de gloante tinerii au strigat “Libertate!”. Poate ar trebui sa luam exemplul lor si sa strigam si noi “Adevarul!”. Sa refuzam a le mai intina memoria.Va intrebati de ce scriu abia acum despre asta? Poate pentru ca mi`a fost rusine sa recunosc faptul ca mi`am amintit de Revolutie abia in decembrie. Poate vreau sa mai amintesc din cand in cand celor care ma citesc, faptul ca nu trebuie sa ne amintim de Revolutie doar in decembrie, ci mereu cand luam o decizie vis`a`vis de viitorul tarisoarei noastre.

2 Comments

  1. Mdea ma tv -ul e mult prea ocupat cu stiri despre diponibilizari si gripa aviara ca sa mai aminteasca despre revolutzie..iar eu nu am prins-o asa ca pt time e doar o fila din manulul de istorie

  2. un sentiment ma incearca…sper sa nu fie asa…dar cred ca in curand o sa ne reamintim de revolutie…ne vom reaminti pt ca daca nu se schimba nimic in tara asta si lucrurile continua asa…lumea va iesi in strada…si vom avea din nou revolutie….e groaznic…zi de zi ma gandesc cat de mult urasc oamenii ce nenorocesc tara asta si viitorul ei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.