5

Amalgamu` de stiri

Am mai spus parca, dar am sa ma repet: traim vremuri interesante. Ziarele ar trebui sa prospere la momentul asta, pentru ca ar avea ce comenta. In fiecare zi chestiuni noi. Cu ce sa incep eu oare amalgamul de stiri!?

Pai una bucata stire interesanta si mult dezbatuta ar fi taxa fast-food. O taxa initiata de ministrul sanatatii  Attila Cseke (cel putin o persoana are sa`mi scoata ochii pe chestia asta, intru`cat intr`un articol anterior am laudat UDMR`ul ) a propus aceasta mult hulita taxa. In principiu eu as fi deacord cu ea, daca nu ar veni in aceste vremuri sumbre si triste pentru a noastra sarmana tara. O taxa ce nu ajuta la sanatatea populatiei, ci pur si simplu loveste in buzunarele noastre (eu unul fiind fan chipsuri si bauturi carbogazoase – fereasca Domnu` sa treaca si berea la fast-food ca fac revolutie). Vreti mai multi bani la buget?! Promovati naibii legea prostitutiei. In mod sigur ar veni mai multi bani la buget, iar sanatatea romanului ar fi si ea mai in siguranta. Adio sifilis, adio HIV.

O alta stire ce m`a impresionat pana la lacrimi ar fi numirea Floricai Bejinaru la conducerea CSM. In caz ca nu stiti, stimata doamna a fost acuzata de colaborare cu securitatea in perioada `87 – `89. Este cunoscuta apropierea dumneaei de tatucul statului, marinarul sef Baselu. Asa ca la noapte puteti dormi linistiti, justitia este pe maini bune. Totusi daca voi nu o sa dormiti bine, tatucu are sa o faca si pentru voi.

O alta chestie super interesanta pe care am citit`o ar fi faptul ca intre 1989 si 2008 am avut 245 de ministri si 787 secretari de stat. Deci cam 1 ministru la 16 luni si un secretar de stat la 14 luni, au fost schimbati. Asta am luat`o de pe blogul unui PD-L`ist, Cristian Preda. Asta e, mai citesc si ce scriu dusmanii. Asta ca sa fiu informat si sa nu fiu luat pe nepregatite.

Hai sa inchei si cu o stire mai vesela. Sincer am incercat sa gasesc una din tara noastra, dar eforturile au fost in zadar. Nimic, suntem de un pesimism crunt. Asa ca am luat una din state. Statele Unite ale Americii, nicidecum serialul de pe un anumit post TV. No Pants on The Subway Day a fost sarbatorita. Adica la intrarea in metrou oamenii si`au dat jos pantalonii si si`au continuat drumul in lenjerie, in mod gresit numita acum intima. Scopul?! Aducerea unei stari de bucurie si veselie intre oameni, promovarea socializarii etc. Aceasta “sarbatoare” s`a lansat in 2002 in New York, iar anul asta au mai participat alte 43 orase din 16 tari. Printre ele Londra, Mexico City, Barcelona, Chicago, Buenos Aires. In curand o sa avem si noi aceasta sarbatoare, dar asta doar pentru ca ai nostri conducatori or sa puna taxe si pe pantaloni cel mai probabil.

5 Comments

 1. Chestia cu NO Pants Day a fost interesanta. Chiar daca s-a petrcut cu ceva saptamani in urma… Ma intreb cum ar reactiona romanii, pudici de felul lor, la o activitate din asta. CU siguranta ar fi mai discutata de catre populatie decat coruptia si mafia din varful piramidei in Romania…

 2. Chestia cu no pants nu are scop, este un fel de flash mob.
  Totusi cand CNSAS spune colaborare cu securitatea la ce anume se refera? Daca omul l-a dat in git pe vecinu ca face afaceri ilegale cu aur de exemplu?

 3. Afacerile cu aur se dadeau la militie cip. Colaborare cu securitatea presupune sa dai detalii despre ce fac vecinii, rudele, prietenii. Daca asculta Europa libera sau Vocea Americii, daca vorbesc de rau puterea, daca comenteaza deciziile puterii etc

 4. Asa credem noi dar nu e clar, ca hirtoagele nu le publica. In plus anumiti infomatori erau informatori la mina a 3-a adica prin angajatul securitatii, care era sub acoperire.
  Iau exemplul lui Bartolomeu Anania care desi a facut vo 4 ani de carcera are dosar de informator.
  Are si 2 declaratii. Ciudat insa ca informatiile din declaratii sunt aceleasi cu informatiile obtinute anterior prin ancheta. Adica el a spus sub presiune(a se citi bataie ca la hotii de cai) un lucru si apoi iar vine si declara acelasi lucru dar ca si colaborator, dupa eliberare.
  Tata avea un dosar cit o carte de telefoane din cauza ca le-a dat cu carnetul in cap in 85 dar nu a avut probleme niciodata cu jigodiile.

 5. ar fi ceva cu taxa aia pe pantaloni.. desi la ce taxe se pun acum, nimic nu ma mai mira ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.