4

Mica observatie vis-a-vis de Dacian Ciolos

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, si-a anuntat astazi propunerile pentru posturile de ministri. De multi dintre ei nu am auzit si asa cum spunea o vorba ce tinde sa intre in folclor “daca nu am auzit de ei, inseamna ca e de bine”. Eu unul sper sa fie asa,desi doua nume sunt vazute deja ca fiind controversate: Vasile Dancu la Devoltare Regionala si Petre Toba la Interne.

Eu unul sunt foarte curios ce va face noul ministru al Mediului, Cristina Pasca Palmer, acesta fiind un punct sensibil pentru mine. Poate reusim in cele din urma sa ne protejam cumva padurile.

Dincolo de toate acestea, este o parte a discursului tinut in continuu de domnul Ciolos, cea de a colabora cu partidele politice, din care trag concluzia ca a plecat din start cu ideea de a negocia cu ele toate propunerile pe care le va avea pe viitor, cabinetul sau. Este GRESIT. A plecat din prima pe o premisa gresita.Intreaga Romanie si-a pus increderea in el. El a ajuns acolo ca rezultat al faptului ca romanii au iesit in strada si nu pentru ca partidele politice au decis sa faca un lucru bun si sa puna un Guvern asa zis tehnocrat, fara implicare politica. In acest moment el avea la mana toate partidele politice prin prisma faptului ca anul viitor vor fi alegeri locale si parlamentare. Este indeajuns sa spuna ca am vrut sa facem asta, pentru a avea rezultatul asta, dar partidul cutare este impotriva si nici un partid nu ar fi avut tupeul sa se impotriveasca tocmai prin prisma acestui fapt. Aratand ca este dispus sa negocieze, Dacian Ciolos a dat dovada de o slabiciune ce fara doar si poate va fi exploatata de partidele politice (aici ma gandesc la PSD si UNPR, pentru ca PNL nu prea are cum sa cracneasca, Ciolos fiind propus de presedintele Iohannis).

In final, ma voi amuza un pic spunand ca s-a intors Romania cu fundul in sus. Avem un presedinte numit Klaus Iohannis, un premier numit Dacian Ciolos, iar cel mai respectat om din domeniul justitiei se numeste Codruta Kovesi.

Eu unul sper sa iasa treaba buna, pentru ca daca si acum o dam in bara, e clar ca nu se mai poate face nimic in tara asta.

Sursa foto: Wikipedia

4 Comments

  1. Pentru mine este un mare mister Andrei Baciu, noul ministru al sanatatii care abia a iesit de pe bancile Facultatii de Medicina. Cred ca daca ma mai chinui un pic, urmatorul ministru pot fi chiar eu :)))))))

    • Pai ia incearca. Poate imi gasesti si mie un post pe-acolo. Pe baza competentelor mele, evident 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.