0

Cand le ai pe toate si vrei capela in curtea scolii

Intr-un articol scris acum ceva vreme, imi strigam furia vis-a-vis de incercarea de a construi in curtea liceului unde am invatat, o capela ortodoxa. Aceasta cre(s)tina idee a apartinut directorului Colegiului Tehnic “Danubiana”, Leonard Vacaru. Acesta a fost presedinte al filialei PSD Roman, si candidat la functia de primar al municipiului Roman. In fapt, candidat la functia de primar e mult spus. Din punctul meu de vedere, cel mai probabil s-a tras la sorti cine sa candideze cu evidente minime sanse de victorie impotriva actualului primar, iar Vacaru a tras batul cel mai scurt. Ori poate el chiar a crezut ca poate castiga, ceea ce ar fi de rasul curcilor. In fine, dupa ce cariera lui politica a luat sfarsit cu brio dupa alegeri, acesta s-a reintors in functia de director al liceului. Chiar daca a fost de scurta durata, este clar ca aceasta cariera politica a lasat ceva urme in gandirea sa. Nu de alta, dar de obicei doar in politica se dau bani pentru biserici, pentru ca asta aduce voturi, dar ca director de scoala, unde e castigul?

vacaru70.000 lei costa nenorocita aia de capela, bani pe care ii aduna de la parinti (voluntar cica – sa fim seriosi) si din sponsorizari. Daca mai da ceva bani si primaria, cu atat mai bine. Spuneam atunci ca probabil liceul are tot ce-i trebuie de-si permite sa sparga bani aiurea. Well … se pare ca nu le are pe toate. Directorul liceului a mers sa se milogeasca la primarie, spunand sa-l ajute sa gaseasca un mijloc de transport pentru elevii ce frecventeaza respectivul liceu, argumentand ca este pentru siguranta lor. Ca locuitorii cartierului unde se afla liceul au de multe ori o atitudine agresiva fata de elevi. Asta nu e o noutate, e o realitate impamantenita de foarte multi ani, dar probabil directorul Leonard Vacaru a descoperit-o abia acum.

Oare nu ar fi fost mai bine domnule Vacaru sa strangeti bani ca sa se faca curse regulate catre liceul administrat de dumneavoastra, decat sa ridicati pe o groaza de bani o capela? Acesta este tipul de gandire ce trage nu numai educatia in jos, ci intreaga tara. Ma intreb si eu ca prostul ce se uita la poarta noua, de ce mai este acest domn, director de liceu?

Sursa foto: Ziarul de Roman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.