4

FTW reloaded

Acum ceva vreme s`a pornit o polemica vis`a`vis de fostul agregator FTW. Ajunsesera la un anumit nivel cand au considerat ca sunt prea buni pentru mojicii de rand. Atunci un post a fost sters la cererea unui barosan al blogosferei.

S`au raliat la acel moment bloggerii de rand, intr`un mic razboi, dar un razboi ce a dus in cele din urma la caderea FTW`ului. A cazut atat de mult in dizgratia blogsferei incat au trebuit sa faca un rebranding, sa mai salveze ce mai era de salvat, iar acum se numesc cica.ro

Cum istoria se repeta si tot refuzam sa invatam din ea, aceeasi greseala este repetata de un alt agregator, culmea, agregatorul, spre care majoritatea celor care au plecat din FTW, s`au indreptat. Acum ce`i drept nici un post nu a mai fost sters. Acum marea majoritate articolelor au fost ingropate sub un flood, pentru care unii il cred responsabil pe Mircea Popescu. Vorbesc aici de agregatorul polimedia

Mircea Popescu a introdus un sistem de payment, foarte probabil a inceput sa piarda bani, iar acum a incercat sa`i ingroape pe cei care aveau posibilitatea sa`si traga niste bani de`acolo. Solutia la momentul asta nu ar fi plecarea de la polimedia, ci din contra, ramanerea, votarea articolelor si castigarea a cator mai multi bani de pe urma agregatorului. E simplu si eficient. Indiferent de flood`ul cu articole pe care il poate face un utilizator sau un administrator, polimedia iti ofera posibilitatea de a`ti adauga prieteni. E usor apoi sa intri pe fiecare, sa vezi daca a urcat ceva si sa`l votezi, plus sa lasi niste comment`uri pentru a`i creste karma. In felul asta lovesti unde doare mai tare – la buzunar.

Cel putin cam asta am inteles eu. Corectati`ma daca gresesc.

4 Comments

  1. Daca ramai trebuie sa joci dupa regulile lui, iar regulile lui se pot schimba dupa cum vrea muschiul lui fesier.

  2. mey, Mircea Popescu face bani din alte chestiuni acolo. Ideea e ca si Karma aia se poate vinde cui nu are. Ca daca eu am companie si blog de companie si vreau sa ma votez singur dar nu am Karma apai cumpar ca timpul meu e scurt si fac mai multi bani facand altceva.
    Floodul are legatura cu cresterea numarului de participanti. Mai multi participanti mult mai multe articole nu?
    The cancer that is killing….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.