3

Franturi din ceausism

In cea mai recenta sedinta a CSAT, s`a ajuns la o decizie stupida. Campaniile de presa comandate sunt un pericol la adresa securitatii nationale: “Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului reprezintă o altă vulnerabilitate a statului român”.

Probabil va urma o lege prin care se va pune latul in gat la trusturile media, ca deh, sunt un pericol national. Critica`l pe Base si la bulau. Amuza`te pe seama lui Boc si la zdup cu tine. Zi ceva de Videanu si la canal cu tine. Care canal? Nu conteaza, vedem noi.

Apoi vine imbecilul (ups, sper sa nu li se puna pata pe mine) de la agricultura Mihail Dumitru, care vrea sa trimita elevii claselor I-VIII sa se ocupe de gradinarit, ca vezi tu Doamne, nu ar sti de unde vin merele. Extraordinar as putea spune. Evident, agricultura romaneasca merge excelent, avem mere cat pepenele si de asta trebuie trimisi copiii sa lucreze pamantul, sa vada ca alea chiar sunt mere. Eventual sa`i trimita si pe cei care nu iau BAC`ul la munca in ferme. Iar daca procentajul de trecere este prea mare, sa se creasca numarul de modificari aduse legii invatamantului in fiecare an. Sau si mai bine, sa se anunte BAC`ul cu o saptamana inainte. Asa vor pica mai multi si va fi mana de lucru la ferme. Care ferme? Lasa, vedem noi.

Ce urmeaza? Modificarea Constitutiei, pentru a permite lui Base sa castige si al treilea mandat, prelungirea mandatului de la 5 ani, la mandat pe viata (si nu mandat de arestare).

Intre timp Romania pierde bani. Recent o companie norvegiana a transferat 1.3 miliarde euro in Turcia si Albania pentru investitii in sectorul energetic. Banii erau pentru Romania, dar au renuntat pentru ca in cei 2 ani ce au trecut mediul de afaceri romanesc este considerat neprielnic. No pa bune, chiar?!

3 Comments

 1. Bre, Basescu nu vede ceva, sau ma rog, probabil se fereste in a vedea ca el cu ajutorul televiziunilor, mass-mediei a castigat alegerile. Pare paradoxal, dar asa e. De ce? Pentru ca de partea lui Geoana erau cei bogati, toti milionarii ce apar la tv erau de partea lui Geoana, iar poporul roman a votat mai mult contra bogatanilor decat contra lui Geoana.

  Acum din nou televiziunea vine si-l ataca, iar el nu mai are pe cine sa se razbune politic, se razbuna direct pe sursa. Si aproape probabil va aparea si o lege, la fel ca cea in care nu ai voie sa folosesti numele sau imaginea unei persoane in situatii ce s-ar zice ca o denigreaza.

  Si propabil vom ajunge din nou in comunism.

 2. O reţea de canale ne-ar putea preschimba într-o importantă putere maritimă, dacă procurăm cumva şi-o flotă…

 3. Eram 100% sigur ca scrii azi ceva legat de subiectul asta.

  “Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului reprezintă o altă vulnerabilitate a statului român.”
  Inseamna ca la orice ora un inamic ar putea sa vina si sa plateasca presa sa dea informatii false, care ar putea afecta coeziunea nationala de exemplu. In Ardeal li se explica zi de zi cat de superiori sunt ei fata de restul tarii si ca moldovenii si muntenii traiesc pe spatele lor, astfel de campanie (perfect legala si realizabila in momentul de fata) nu ar constitui in opinia ta un factor erodant al sigurantei nationale?
  Este luat in calcul fapul ca aceasta vulnerabilitate ar putea fi exploatata si probabil se vor lua masuri de precautie, pentru ca asta e treaba lor. CSAT nu asteapta sa intre tancul pe fasie ca sa ia masuri.
  CA este o miscare strategica a PDL si UNPR in acest moment, evident, insa asta nu inseamna ca nu au dreptate.
  A fost presa una libera in campania electorala? A fost presa libera in dezbaterea proiectului de la Rosia?
  Campania “Romania este de cacat, mai bine plecati in alta tara, si nu uitati sa denigrati Romania cand ajungeti acolo” cata forta de munca a costat Romania, si cati bani a costat romania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.