0

E pe duca narghileaua mea

O am de ceva timp … de foarte multa vreme. O perioada a stat bine impachetata in cutia ei. Din cand in cand, ma mai uitam la ea circumspect … ea se uita la mine. Am hotarat la un moment dat sa o scot totusi … cuprindea multe elemente … cand sa o bag la loc in cutie … piula. A stat ea asa intr`un colt un alt amar de vreme.

S`a ajuns ca la un anumit ceas din noapte sa raman fara tigari. Asa ca apuca`te Nepoate de a o asambla. Si incep, si infiletz, si bag, si rasucesc … maaaama … o gramada de timp. Evident, mi`au ramas piese de rezerva. Ma uit chioras la ea, ea`mi rade cu zeflemea in fata. Eu eram deja nervos si mi`am zis ca nu ma culc, pana nu o aprind. Asa ca da`i cautare youtube (in sfarsit o idee geniala). Bag si eu la neuronul inca functional, repet procesul si tanaaaaaaa … narghileaua completa.

Buuun. Am si aprins`o, am pufait`o si evident, in cele din urma s`a dus aroma. Iau frumos carbunele cu tot cu folia de aluminiu … injur in draci in timp ce degetele`mi luau foc (mda … nu mi`am dat seama in inteligenta mea sclipitoare ca folia are sa fie fierbinte) si arunc rapid carbunele in chiuveta. Mdaaa … proces ulterior … aerisire si frecat la chiveta (sa nu`ti bagi … ?!?!)

In fine, narghileaua asta m`a vazut in toate ipostazele. Vesel, trist, rupt in gura de … ametit (bai, da` praf). Ca si multumire, am mai si scos`o prin oras, unde am mai lasat`o cu unii si cu altii. A inghitit saraca, ce era sa faca?! Acum e cam invalita ea … am reusit sa`i sparg o chestiuta (cea in care se pune aroma) de treaz ce eram (a fost inlocuita de o piesa atent selectionata de Tibi), i`am pierdut un manson de cauciuc care etansa un furtun, plus alte cateva chestiuta. Dar ea este functionala in continuare, chiar de e un pic infirma si cu nadejde trage ca am sa o mai folosesc.

Adevarul e ca de cand am ramas fara carbune, ea nu se mai bucura decat de cel mult o privire aruncata din cand in cand inspre ea. Cel mai probabil am sa o fac cadou cuiva care sa aiba grija de ea, iar eu imi voi achizitiona alta … sarmana mea viitoare narghilea … nici nu stie la ce suplicii am sa o supun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.