5

Drumurile noastre toate

groapa in sosea

Nesimtirea domneste in guvernul Romaniei. O declaratie a stimatului ministru al transporturilor m`a lasat cu gura cascata:

Iarna asta ne-a dat peste cap cu toate sumele alocate la intretinere, care la ora actuala sunt depasite de vreo patru ori si probabil ca o sa luam de la reparatii si la vara o sa ne intrebati de ce avem gropi sau de ce nu am asfaltat, nu am mai terminat o bucata de drum.

In tarile civilizate, dupa o astfel de declaratie ministrul si`ar da demisia, i s`ar impune demisie in caz ca este prea nesimtit sa o faca din proprie initiative, sau pur si simplu ar fi dat afara. Evident, noi nu suntem o tara civilizata, deci omul va ramane in functie mult si bine, eventual pana are sa`l supere pe tatucul sef, El Base. Evident ca pe domnul Berceanu nu`l intereseaza faptul ca si`ar rupe masina in prapastiile din asfalt, pentru ca rupe masina de serviciu, sau poate circula cu elicopterul, iar asta nu are nevoie de asfalt.

Acum vreo luna facea scandal si zicea ca nu va dezapezi pe cei care nu au platita rovinieta. Dar daca ai platit SI aceasta taxa si daca te prabusesti cu masina in vreun abis de pe vreo sosea, sa nu`i dai in judecata si sa`i tarasti prin tribunale in mod constant!? Pacat ca noi inca nu am prins gustul proceselor.

Apropo, verifica cineva materialul antiderapant ce se arunca pe soselele Romaniei!? Nu de alta, dar din cate stiu ar trebui sa fie unul fin, iar la noi contine un pietris cu bolovani de toata frumusetea. Pe drumari de ce nu`i intreaba nimeni de sanatate!? Aaaa … stiu. Pai cum sa`i intrebi cand cei care fac si castiga licitatiile sunt rude si prieteni. E cam greu sa le ceri socoteala.

Sa nu le dai la rotula si sa`i lasi sa se chinuie!??!

5 Comments

  1. Tu ti-ai da in judecata nepotul, de exmplu? Adica, na, fac si eu ca tine, daca toate firmele care se ocupa de asa ceva sunt tot ale lor, ori ale rudelor lor… la ce te astepti? Si hai sa nu mai batem campii cu demisii de onoare si rahaturi, nu exista onoare in politicienii romani. Declaratia asta este o insulta pentru TOTI romanii, nu doar pentru soferi. Este o tampenie oficiala, dar, tocmai pentru ca este oficiala, nu o poate combate nimeni… Nispe imputiti, cu totii!

  2. Adevarul e ca drumurile-s intr-o stare execrabila. Centura Romanului e o mare de cratere. Mai bine o iei prin oras. Problema e ca mai peste tot soselele arata asa. Ala de la Bacau freaca menta cu Antonescu in loc sa se ocupe de oras. E jale peste tot. Cheile Bicazului au fost recent reasfaltate si acu arata de parca au trecut toate tancurile armatei romane pe acolo. Cam tot ce s-a asfaltat anul trecut acu’ tre’ facut din nou. Si aici e o treaba foarte delicata intre angajator, prestator si banii bugetari. Eu cred ca-i o mare risipa sa finantezi asa niste lucrari proaste cu materiale si mai proaste da’ cumparate in mod cert la preturi xxl.

  3. Neamtu – poate l`as baga la inaintare sa castige licitatia, dar asta doar daca stiu ca ar face treaba bune – altfel da, l`as da in judecata
    Radu – jignim taranii cu apelativul asta
    D:) – Drumurile astea se strica in mare parte iarna si asta din cauza materialului antiderapant necorespunzator.
    Pisi – saru`mana, la fel am procedat si eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.