0

De ce cred că Jandarmeria știa de ultrași

Am fost aseară prezent în Piața Victoriei, la fel ca și în celelalte seri. Ce a fost diferit aseară față de alte seri? Cum s-a ajuns la violențe?

Spre deosebire de alte seri, am văzut în mulțime mai multe fețe dubiose, fețe ce nu se încadrau în tipicul celor care ieșiseră în stradă până atunci. Erau mult mai agresivi verbal și aveau o atitudine ce în general îi făceau pe cei din jur să îi ocolească. Trebuie să spun că am plecat din Piața Victoriei pe la 21.45, nu pentru că aș fi crezut că se va lăsa cu scandal, ci pentru că înghețasem și ma încălzisem doar cu o doză de RedBull caldă luată de la un magazin din apropiere.

De ce cred că Jandarmeria știa că urmează să aibă loc confruntări? În primul rând, a fost pentru prima dată când am văzut cordon de jandarmi complet echipați (scutieri) de când tot am ieșit în stradă, . Aceștia erau dislocați doar în partea dreaptă a clădirii Guvernului, exact de unde au pornit și violențele.

Logic vorbind, dacă aș vrea să mă bat cu jandarmii, m-aș situa în zona în care ar fi jandarmii neechipați, pentru a avea cât mai multe șanse să rănesc un jandarm. În schimb, cei care au pornit violențele s-au masat în zona scutierilor, ceea ce e total ilogic din punctul meu de vedere.

Apoi, mai mulți martori spun că ar fi fost vorba de ultrașii galeriei Dinamo (echipă deținută de Ionuț Negoiță, membru PSD). Martorii spun că galeria ar fi fost pe parcursul zilei la Rin Grand Hotel, hotel deținut de frații Negoiță. În jur de ora 20.00, ultrașii s-ar fi pus în mișcare din zona hotelului.

În plus, pe durata parcurgerii drumului către Piața Victoriei, mai multe persoane au spus că suportorii erau supravegheați de echipaje de jandarmi. Cam multe coincidețe zic eu.

Pentru cei care zic că în piață nu au fost ultrași, poate îmi explică și mie ce oameni obișnuiți vin de-acasă cu fumigene și nu orice fumigene, ci cu fum roșu (folosite de galeria Dinamo).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.