0

Daca alegi sa fii incinerat … iadul te mananca

Sfantul Sinod Ortodox (un fel de parlament al bisericii ortodoxe) a decis ca incinerarea corpului dupa ce ai dat coltul nu este o solutie. Adica, daca vrei sa ai parte de preoti, e musai sa fii ingropat si nu incinerat.

Preotii trebuie sa-i previna din vreme pe enoriasi, atragandu-le atentia ca, in cazul cand cineva ar voi sa se incinereze, Biserica le va refuza orice asistenta religioasa, fie la inmormantare, fie la pomenirea pentru morti

Decizia vine dupa ce s-a aprobat ca Biserica sa infiinteze cimitire proprii, pentru a acoperi lipsa spatiilor de veci. In mare, totul suna ca o noua afacere si suna ca monopol. Sincer, eu unul cred ca aici ar trebui sa intervina Consiliul Concurentei. Biserica abuza de o pozitie dominanta pentru  a influenta clientii (in speta enoriasii) pentru a`i obliga sa aiba parte in continuare de serviciile lor.

De ce spun asta? E simplu: biserica percepe taxe pentru serviciile oferite, deci in sine, este o afacere. De cealalta parte se afla crematoriile umane, care la randul lor sunt o afacere, iar afacerea numita “biserica” le aduce prejudicii in atragerea de clienti, iar astfel, elimina concurenta.

In acelasi timp, incinerarea este cu mult mai ieftina decat ingroparea. Interesant e ca multi preoti nu sunt deacord cu aceasta decizie, dar trebuie sa se supuna ei, altfel riscand sa fie adusi in fata judecatii preotesti si foarte posibil sa fie dati afara.

Lipsa banilor sa nu fie un motiv de a incinera pe cei decedati, considerand ca inhumarea ar fi prea costisitoare

Nu vad nicaieri ca Biserica ar rupe bani de la ei. Se aplica aceeasi  metoda dupa care Romania a fost guvernata peste 2 decenii, punand pe spatele amaratilor mai multe taxe. Dar ii si inteleg. Le trebuie bani pentru noul sediu: Catedrala Mantuirii Neamului. Halal mantuire. Astept si eu sa se mai destepte romanii si sa se nasca niste politicieni cu coaie care sa le taie macaroana. Apropo, stiti ca Biserica are drepturi de autor pentru icoane? Daca va chinuie talentul si faceti o icoana pe care mai apoi o expuneti, sunteti obligati sa dati bani pentru asta? Asta asa … pentru incheiere, in caz ca nu sunteti convinsi ca totul e doar o afacere. Cum era faza aia “nu va ingrijiti de trup, ca sufletul este cel important”?

Eu unul le`am spus alor mei: Daca dau coltul, sa ma incinerati, altfel o sa va bantui o viata intreaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.