7

Cum sa nu iubesti iarna?

Chiar asa, cum sa nu o iubesti? Adica ce poate fi mai frumos decat sa`ti inghete nasul, urechile sa fie precum niste girofare rosii, vantul sa`ti urle in urechi? Daca ar fi dupa mine, as vrea ca zapada sa`nceapa in decembrie si sa se termine pe 5 ianuarie. Nu intrebati de ce 5 … pur si simplu. Sunt asa satul de zapada ca nu va vine sa credeti. Adica astazi un pic de vijelie se starni si m`a prins in drum spre casa. De data asta am fost cat decat pregatit. Sapca pe cap,gluga peste si un fular de spuneai ca urmeaza sa sparg o banca … asa camuflat eram. Si mergand asa alene prin vijelie, castile in urechi cu ceva muzica mai puternica (pentru a acoperi tipetele vantului) in fata rasare o mama cu copilul.

Nu stiu din ce pricina vocifera mini-omul, ca mama ma vede si`i spune (am auzit pentru ca era o pauza intre piese) – daca nu esti cuminte, uite … i te dau lui bau-bau. Mie mi`a picat fata … iar copilul ce sa mai spun, nici o melodie, nici o vijelie nu`i mai acoperea tipetele. E adevarat ca mi se vedea doar nasul, de un rosu crancen si nici micut ca si fizic nu sunt … dar pana la a fi poza din dictionar pentru bau-bau, parca speram sa fie cale lunga. Cum sa nu iubesti iarna? Cum sa nu`i doresti respectivei ca al ei fund sa ia un contact dureros cu pamantul/gheata/o balta inghetata sau mai stiu eu ce. Macar asa copilul nu ar mai acoperi glasul suav al vijeliei cu acei decibeli extrem de multi.

Astazi am trecut la desktopul de primavara. Poate asa se indura si ea (primavara) de un biet romascan si o sa dea pe aici neintarziat.

7 Comments

  1. Scrii foarte des de ceva creme, şi te întrebam dacă vrei să te ţii constant de treabă. 😛

  2. Deci,ieri au fost vreo 20 grade iar pentru saptamana viitoare sper de o plaja sau de o balaceala in mare:D

  3. bau-bau daca ar mai zambi din cand in cand n-ar mai speria copii nevinovati :p la ce te refereai in comentariul cu secretul meu?

  4. @Roscata – mi`au trecut prin minte cateva urari de bine pentru voi 😀
    @Adia – bau-bau zambeste in sinea lui. Nu e nevoie sa o arate tuturor 😛 Cat despre comentariu, nu stiu la ce te referi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.