1

Cam despre ce am vrut sa scriu

Cam despre ce am vrut sa scriu saptamana trecuta, dar nu am avut pic de inspiratie in unele cazuri, nu am avut chef in alte cazuri, sau pur si simplu eram prea obosit pentru a mai si scrie pe blog. Deci iata subiectele :

– Au fost cei de la FMI in Romania. Printre unele masuri bune impuse guvernului (cea mai importanta fiind cea prin care cere guvernului sa plateasca datoriile catre firme – multe firme au intrat in faliment pentru ca statul a intarziat sa le dea banii datorati), a venit si cu o cerere care a dat in cap. Anume ordonanta 50/2010, numita si ordonanta creditelor sa fie modificata. Practic se cere eliminarea paragrafului care protejeaza clientii ce au facut credite. Bancile erau obligate sa scoata taxele ascunse care le aduceau profit important pe spinarea fraierilor care faceau credite. Nu e de mirare, FMI fiind ea insasi intr`un fel o banca. Totusi politicieni s`au apucat sa le pupe manutele si in mod sigur ordonanta va fi modificata asa cum vor bancile.

– Basescu a vorbit in limba engleza la Cotroceni. Mi se pare o mare tampenie. In afara de faptul ca nu prea stapaneste limba si seamana mult cu Iliescu, e o mare aberatie ca presedinte al Romaniei ce esti, sa vorbesti in alta limba in tara ta. In particular sa spunem ca e acceptabil, dar la conferinta de presa sa vorbesti in engleza, este inacceptabil. Cel putin asta e parerea mea. Nu cred ca am sa`l vad pe Sarkozy vorbind in engleza la palatul Elysee. Oricum, marinarul a dat dovada de slugarnicie si se mai face si de toata bafta incercand sa vorbeasca engleza.

– A murit Adrian Paunescu.. Sa`i fie tarana usoara. Totusi nu inteleg ce atata tam-tam. A mai fost ingropat si cu onoruri militare. Nu ma pricep la poezie, nu pot spune ca am citit ce a scris el, dar nu cumva asta`i spala fundul cu pupaturi lui Ceausesc?! Spun si eu. In rest despre morti, numai de bine.

– La finalul saptamanii am mai reusit sa`mi supar groaznic de mult prietena. Norocul meu ca ea e iertatoare din fire. Asa ca imi pun cenusa in cap si spun ca nataraul asta din spatele monitorului nu te merita, dar e fericit ca tu crezi ca merita.

– Astazi este luni si mai e si sarbatoare mare – Mihail si Gavril. Cum numele lui bacilu` este Gabriel ii spun si eu “Hai sa traiesti !” si un “La multi ani !” Zic si eu astea mai scurte, ca nu ma pricep la urari in general. Chiar daca e inactiv la scris pe mediul online, citeste mult, asa ca simtiti`va liberi sa`l spamati cu urari pe blogul lui sau aici. Aceleasi urari si surioarei mele, numita in CI si Mihaela. Un “La multi ani!” si celorlalti romani care`si sarbatoresc ziua numelui. Le urez asta chiar si celor care l`au votat pe marinar a doua oara, cu speranta ca le`a venit mintea la cap si nu vor mai vota gandind cu fundul data viitoare.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.