0

Burdihanul mare, cu bani de la stat se tine

Noul Cod Fiscal aduce si lucruri intersante (conform analistilor economici), dar si lucruri de-ti vine sa te dai cu capul de pereti. Probabil cea mai controversata masura este cea prin care persoanele fara venituri sunt obligate sa plateasca CASS. De unde, de neunde, nu conteaza, dar trebuie sa platesti. Daca nu platesti, ti se baga amenda pe gat. Adica e logic, daca nu ai bani sa platesti CASS-ul, vei gasi bani sa platesti amenda. Probabil, daca nu vei avea bani de amenda, va urma sa infunzi si un pic de puscarie, sau ceva de genul.

Dar nu trebuie sa va faceti griji, mai sunt si persoane care „nu realizeaza” venituri, dar vor fi scutite de plata CASS. Aici ma refer la personalul monahal. Biserica este in mod clar prea saraca sa plateasca contributia la sanatate.

Si pentru ca asta nu e indeajuns , nici in acest Cod Fiscal nu sunt obligati preotii sa elibereze bonuri fiscale pentru lumanari, nunti, botezuri, inmormantari, etc. Ca si bonus, li se ofera si scutirea de la impozitare a veniturilor obtinute din vanzarea de terenuri, cladiri si masini folosite in activitati economice, cu conditia ca acele sume sa fie folosite in intretinerea si functionarea unitatilor de cult, adica alte masini de lux, hoteluri, etc.

Dar nu conteaza, mai toti suntem cre(s)tini si trecem cu vederea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.