1

Avem parcari, vindem ciurucuri

Ok. M`am inselat. Adica am criticat primarul/primaria pentru modernizarile aduse in Roman. Inca imi pare rau dupa copacii taiati fara mila si cred eu inutil. Totusi Romanul arata binisor, iar in momentul cand acei copacei tuia vor creste, va arata si mai bine. Inca sunt ferm convins ca iarba arata mai bine decat asa zisul gazon plantat, dar asta e alta discutie. Bulevardul central a fost largit si s`au mai adaugat niste locuri de parcare, atat de necesare pe centrul Romanului. Aceste locuri de parcare sunt foarte disputate evident, ca in orice alt oras. Sunt putine si gasesti destul de greu unul. Evident pacatele cresc in aceasta perioada in urma injuriilor care se aduc municipalitatii, celor care au avut bafta sa parcheze inaintea ta, celor care ti se pare ca au parcat cat pentru 2 masini etc.

Unde vreau sa ajung cu toata discutia asta? Pai, de ceva vreme am inceput sa observ in parcarile din zona centrala a Romanului mai multe masini cu afise de vanzare. Nimic neobisnuit o sa spuneti. Adica e criza, oamenii isi mai vand masinile. Nu e chiar asa. Prima data cand le`am zarit, nu aveau numere de inmatriculare, erau spalate, adica iti atrageau atentia vrei nu vrei. Erau vreo 6 masini. Toate cu afise de vanzare prinse pe geamurile laterale. In fine. M`am mirat si eu, dar am trecut mai departe. Apoi au inceput sa apara altele. De data asta cu placute de inmatriculare (din Germania), la fel – toate spalate.

Faza care ma deranjeaza e ca blocheaza locurile de parcare. Adica pe mine nu ma afecteaza cine stie ce, fiind pieton cu acte in regula, dar sunt oameni care chiar au treaba prin zona si trebuie sa parcheze. Ori cum naiba sa parchezi cand astia si`au pus tarabele de vanzare in parcarile romascane?

Exista o hotarare de consiliu local, in care posesorii ce au prinse pe masini anunturi de vanzare vor fi amendati. E vorba de hotararea 219/2009. Ma intreb de ce Politia Comunitara sau cea rutiera nu`si exercita datoria. Adica nu e ca si cum le poti rata. Sunt in plin centrul Romanului. Eu unul sunt pentru mai multi bani la bugetul local, deci amendati`i pe astia de sa`i usture bucile. Oi fi eu mai al dracului, dar chiar si azi am numarat 5 masini care erau scoase la vanzare. Nu cred ca e gresit sa banui ca e o singura persoana/firma in spatele acestor masini.

Alo, primaria? Daca tot s`au cheltuit bani pe parcari, lasati oamenii sa le foloseasca. Sau aia platesc ceva comisione catre diversi edili/ofiteri ai politiei si nimeni nu se atinge de ei?

Poze cu 2 din masinile pe care le`am vazut azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.